Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Planiraju gradnju

Volonteri i dalje pomažu Banovini: Stigli su i u dvorište Drage Milice Lončar te će joj sagraditi novu staju

Aktualno Galerija Draga Milica Lončar Draga Milica Lončar Foto: DNEVNIK.hr Draga Milica Lončar - 1 Draga Milica Lončar - 1 Foto: DNEVNIK.hr Draga Milica Lončar - 2 Draga Milica Lončar - 2 Foto: DNEVNIK.hr Volonteri u dvorištu Drage Milice Lončar - 1 Volonteri u dvorištu Drage Milice Lončar - 1 Foto: DNEVNIK.hr +1 Volonteri u dvorištu Drage Milice Lončar - 2 Galerija 1/6 >>
U razrušena sela Banovine i dalje pristiže pomoć. Mljekarska i stočarska zadruga odlučila je obitelji iz Majskih Poljana sagraditi novi objekt za stoku.

Ono što je ostalo od staje Drage Milice Lončar, koja je u potresu izgubila dvije krave, u subotu je potpuno raščistila ekipa volontera koja je iz Luke stigla u Majske Poljane. Cijeli život ovisila je o kravama i upravo su zbog toga došli pomoći oni koji to najbolje razumiju – mljekari.

"Odlučili smo pokrenuti jednu širu akciju mi kao zadruga, jedan mljekar i njegovi prijatelji koji su se odazvali isti tren i rekli: 'Hajmo jednostavno dolje nešto napraviti.'", rekao je Darko Pavičević, upravitelj Mljekarsko-stočarske zadruge.

Prepilili su grede, skinuli dio limenog krova, što Milica i njezina obitelji ne bi mogli sami.

"Muž ima problema s tlakom i ne može ni biti tu s njima. Veli i sam da bi volio da ne mora gledati to, a moraš gledati. Mučio se, još od mladih dana, i gradio to sve i sve smo renovirali da imamo za stare dane malo mira, a vidi što nas nađe", rekla je.

No, potrebno je naći snage za dvije krave koje su preživjele i koje su sada u garaži.

"Nikakvi su to za njih uvjeti, ali stavljala sam krpe tuda kad je bilo studeni i tu najlon pribijala sve da ih uspijem zaštititi", rekla je Milica.

Pročitajte i ovo Kristian Vlahoviček, profesor na Biološkom odsjeku zagrebačkog PMF-a ZA DNEVNIK NOVE TV Stručnjak o hrvatskom lovu na nove sojeve korone: "Ne bih vjerovao u ludu sreću da nas je britanski soj zaobišao"

Pročitajte i ovo Donesen Zakon o obnovi Banovine - 4 u banovini Sve na jednome mjestu: Na koga se sve odnosi Zakon o obnovi potresom pogođenih područja i kako će pomoći unesrećenima

Zato će ovi volonteri, nakon što sruše staru staju, sagraditi novu, a zatim i nove stepenice do tavana. Zasad je sve na planovima jer računaju na donacije.

"Pozivam sve ljude dobre volje, svejedno jesu mljekari, željezničari, neka doniraju dva do tri sata rada. Stolari, zidari neka doniraju jedan kvadrat limenog krova. Sve će nam to dobro doći", rekao je Pavičević.

Tu neće stati jer žele pomoći još jednoj obitelji mljekara iz Strašnika, kojoj treba obnoviti siranu, a Milica se nada da bi do ljeta krave mogle biti u novoj staji.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene