Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PODRHTAVANJE U ZORU

Voditelj Službe civilne zaštite iz Šibenika otkrio kolika je šteta nakon potresa: "Građani su bili jako uznemireni, u strahu"

Potres magnitude 4,7 prema Richteru probudio je jutros, minutu prije šest sati, šire područje Šibenika, s epicentrom u blizini Vrpolja. Seizmološka služba nakon prvog jakog potresa izvijestila je o još nizu slabijih podrhtavanja tla. Najveća materijalna šteta zabilježena je na područnoj školi u Vrpolju, a štete zbog pada žbuke sa stropova ima i na obiteljskim kućama.

Potres se osjetio na cijelom području srednjeg Jadrana, a reporter Dnevnika Nove TV Ivan Kaštelan javio se iz šibenskog centra 112 gdje je razgovarao s voditeljem Službe civilne zaštite Šibenik Milovanom Kevićem.

Pročitajte i ovo Tragedija u Šibeniku - 1 Prevezeno u Split Užas u Šibeniku: Dijete palo s četvrtog kata, u kritičnom je stanju Potres kod Šibenika EPICENTAR KOD Vrpolja Potres kod Šibenika, magnituda 3,3 po Richteru: "Dobro je zatreslo", "Čuo se jaki udarac i grmljavina"

Kević kaže da je šteta prijavljena na tri objekta i jednom vozilu.

"Riječ je o dvije obiteljske kuće i osnovnoj školi", kazao je.

Odmah nakon potresa šibenski centar primio je 50-ak poziva građana, neki su bili u Splitu i Zadru.

"Građani su bili jako uznemireni, u strahu. Ispočetka nisu ni znali je li potres ili neki drugi događaj", rekao je Kević i dodao kako je ljude zanimalo što je uopće bilo jer na tom području dugo nije bilo ovako snažnog potresa pa su ih operateri smirivali.

Sve zabilježene štete su na području grada Šibenika i nije bilo ozlijeđenih, zaključio je voditelj Službe civilne zaštite Šibenik.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene