Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HSLS:

Treba reducirati broj lokalnih jedinica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Koordinacija HSLS-a za lokalnu samoupravu, koja je održala sjednicu u Crikvenici, smatra da treba reducirati broj lokalnih jedinica, gradova i općina jer je hrvatska administracija preskupa.

HSLS smatra kako su predstojeći lokalni izbori ujedno početak postupne regionalizacije Hrvatske jer, kako je istaknuto, koliko god se dvoji o budućoj ulozi čelnika lokalnih jedinica, njihova nova pozicija je prigoda da se pokaže da Hrvatska želi modernu regionalizaciju.

Pročitajte i ovo Koalicija - 1 Postizborna slagalica Tko će komu? Nitko ne odaje s kim će koalirati nakon izbora, no ime jedne stranke čuje se najviše: "Ako netko izda..." Predrag Štromar i Andrej Plenković U tri izborne jedinice HNS dogovorio izlazak na izbore s HDZ-om: "Očekujemo jedan do dva mandata"

Na sjednici Koordinacije HSLS-a za lokalnu samoupravu bili su i zamjenik predsjednice stranke Davor Žmegač te politička tajnica HSLS-a i državna tajnica u Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi Dorica Nikolić. HSLS se zalaže i za ulazak isključivo stručnih ljudi u nadzorne odbore i upravna vijeća te, kako je rečeno, u vrijeme recesije, za njihov angažman bez novčane naknade.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene