Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kampanja protiv građana

Ni vladajući ni oporba ne zamaraju se programima u borbi za birače

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako formalno počinje za nekoliko dana, kampanja za lokalne izbore već se žestoko vodi. Građani imaju vrlo konkretne probleme, a kandidati vrlo apstraktna obećanja.

Poruke koje šalju političari opet su potvrdile staro pravilo. Izborne kampanje već godinama nisu za svoj program, nego protiv suparničkog kandidata.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Danas dugoočekivani sastanak 'Jedino što očekujem je konstruktivan razgovor' Slika nije dostupna Nakon paljenja zastava Jasno je protiv čega su prosvjednici, no nije jasno za što su

U borbi za vlast zaboravljaju na one o kojima bi trebali brinuti jer takva je taktika najviše protiv samih građana.

Birači znaju što bi tražili od biranih. No, umjesto toga visoka politika nudi im obranu njihove religioznosti. Pa se premijer Sanader okomio na 'one koji žele ukinuti vjeronauk u školama'. Osim toga nude Hrvatima i obranu prava glasa njihove inozemne braće.

I s SDP-ove govornice obećanja koja jednako dobro zvuče u Hrvatskoj kao i u Turkmenistanu, Norveškoj, ili na Kajmanskom otočju. Oni istiću borbu za pravdu, javni interes i protiv korupcije.

Program vladajućima ne treba jer ionako misle 'da su građani u ovoj zemlji i birači glupi i da ništa ne razumiju', kaže Vesna Pusić. Ali ni oporba se ne zamara programima.

No i jedni i drugi brand premijera i predsjednika uspješno koriste u stranačke svrhe. Pa se predsjednik druži samo s oporbenim županima. a premijer otvara autoceste kad mu stranci najbolje odgovara.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene