Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Gordan Matković pozvao birače da podrže Bubala i Šišljagića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Koalicijski sporazum o suradnji potpisali su danas u Osijeku Vladimir Šišljagić, kandidat koalicije HDSSB-HNS-Zeleni Hrvatske za župana, Krešimir Bubalo, kandidat koalicije HDSSB-HNS-Zeleni Hrvatske za osječkog gradonačelnika, i Gordan Matković, nezavisni kandidat koji nije ušao u drugi krug izborne utrke za osječkog gradonačelnika.

U prvom krugu lokalnih izbora, održanom prošle nedjelje, 17. svibnja, kandidat koalicije HDSSB-HNS-Zeleni Hrvatske za osječko-baranjskog župana Vladimir Šišljagić dobio je najviše glasova birača, dok je najviše glasova za osječkog gradonačelnika osvojio Krešimir Bubalo također kandidat koalicije HDSSB-HNS-Zeleni Hrvatske. Gordan Matković, nezavisni kandidat koji nije prošao u drugi krug izbora, nakon potpisivanja koalicijskog sporazuma pozvao je sve birače koji su na proteklim izborima glasovali za njega i njegovu Nezavisnu listu, da na izborima u nedjelju 31. svibnja podrže Krešimira Bubala za osječkog gradonačelnika a Vladimira Šišljagića za osječko-baranjskog župana.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kritike zbog neprihvaćenih amandmana HDSSB: HSS bježi od seljaka, izgubio je legitimitet Slika nije dostupna Đapić u teškoj situaciji Šišljagić i Matković dogovorili sporazum o postizbornoj suradnji

Krešimir Bubalo istaknuo je kako je i u dosadašnjem radu, kao župan, odlično surađivao s Gordanom Matkovićem, koji je jedno vrijeme kao HSP-ov član bio gradonačelnik a sada je još u funkciji dogradonačelnika Osijeka. Bubalo je napomenuo da s Nezavisnom listom Gordana Matkovića ‘već sada imaju dovoljnu većinu u Gradskom vijeću. Od 25 vijećnika, 14 je članova nove koalicije i to 9 iz redova HDSSB-a i pet s Nezavisne liste Gordana Matkovića. Sigurni smo da u idućem razdoblju zajedno možemo mnogo učiniti za istinski napredak Grada Osijeka’, rekao je.

Gordan Matković koalicijski sporazum o suradnji potpisao je i s Vladimirom Šišljagićem za Županijsku skupštinu, u kojoj su prema tom sporazumu osigurali 23 vijećnika - 18 iz redova HDSSB-a i pet s Nezavisne liste Gordana Matkovića. Šišljagić je pri tom rekao kako je otvoren poziv za suradnju SDP-u i HNS-u jer im za potrebnu većinu u Skupštini nedostaju još dva vijećnika. Poziv je otvoren svim strankama osim HDZ-u i Đapićevom HSP-u, dodao je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene