Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Turisti još nisu otišli

Ljeto ide dalje, plaže su još uvijek pune

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Školska godina prema premijerkinoj ideji trebala je početi tek za sedam dana i na taj način produžiti turističku sezonu. Iako nastava nije odgođena, turisti nisu napustili Jadran. Možda je tomu razlog i lijepo vrijeme. Na makarskoj rivijeri plaže su osvojili stranci, a domaći turisti ih napustili.

Iako je bura nešto snizila temperature, plaža u Baškoj vodi i danas je bila puna. Ima još dosta onih kojima je godišnji odmor tek počeo. Rujan, kažu, ima mnogo prednosti. Većinom navode kako nema gužve. A u posezoni i cijene su niže, oko 30 posto. Nakon lošeg početka ljeta, no ipak zadovoljavajućeg kolovoza, hotelijeri su dočekali optimističan rujan. Za razliku od početka sezone, posezona već ima zadovoljavajuću popunjenost. 'Već sada znamo da je deveti na razini prošle godine, nekakvih 70 posto popunjenosti', kaže Srđan Kurtić, direktor hotela Horizont.

Pročitajte i ovo Zeleno more u Rovinju Službeno objašnjenje Neobičan prizor uznemirio građane: More je totalno pozelenjelo, doznajemo o čemu je riječ Hrvatsko more je najčišće - 5 Hrvatska na vrhu Europe Naše more i službeno je najčišće, gosti presretni: "More je u cijelom svijetu zagađeno, a ovdje imamo čistoću, predivno"

No, za to je vjerojatno zaslužan i veći angažman hotelijera koji je ove godine bio nužan. Kažu, vlada borba za svakog gosta. Stranci nisu još napustili ni plaže u Brelima, za sada je jednak broj turista kao i prošle godine u ovo doba. 'Privatni smještaj je zadovoljavajući i mislim posebno što se tiče privatnog smještaja da će u velikoj mjeri ovisiti o vremenskim prilikama, dok što se tiče hotelskog smještaja, za rujan su najave u odnosu na prethodnu godinu nešto slabije, međutim bolje su za listopad', kaže Valentina Vitković, direktorica TZ Brela. Svi se nadaju da će dosta gostiju doći i u 'last minute' aranžmanima. No, dakako, samo ako se nastavi ugodno i sunčano vrijeme.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene