Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Natjecalo se 40 lađa

Maraton lađa: Pobijedili ‘Gusari’ iz Komina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lađari ‘Gusara’ iz Komina pobjednici su 12. Maratona lađa koji se i ove godine održao pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesića, koji je i nazočio natjecanju.

Drugo mjesto pripalo je ekipi Donjani Donji iz Rogotina, a treće mjesto lađarima ekipe Marko Markota također iz Rogotina. Ovogodišnji Maraton lađara okupio je 40 lađa s više od 700 veslača koji su od starta ispod mosta u Metkoviću do Ploča trebali preveslati 22,5 kilometra.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pobijedili Kominci VIDEO Temperamentni Dalmatinci: Svađa i naguravanje na cilju Maratona lađa! Slika nije dostupna Ekipa Rogotina pobjedila na maratonu lađa

>> Počeo Maraton lađa, sudjeluje 738 veslača

Uz veliki pobjednički štit pobjednicima je pripao i novčani iznos od 60 tisuća kuna. I ovogodišnje natjecanje pratilo je više desetaka tisuća gledatelja, a među ostalima nazočili su brojni gosti i uzvanici predvođeni predsjednikom države Stjepanom Mesićem. Maraton lađa je amatersko športsko natjecanje u utrci starih izvornih plovila-lađa, od Metkovića do Ploča. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene