Obavijesti Video Pretražite Navigacija
LINIJA ANCONA – SPLIT

Putnike iz Italije sutra će u splitskoj luci dočekati sanitarni inspektor i policija

Jadrolinijin brod (Foto: Jadrolinija)
Jadrolinijin brod (Foto: Jadrolinija) Foto: Jadrolinija
Trajekt koji će u srijedu na redovitoj liniji iz Ancone uploviti u splitsku gradsku luku dočekat će posebno opremljena hrvatska pomorska policija i sanitarni inspektor, doznaje se u utorak u Lučkoj upravi u Splitu.

"Pomorska policija bit će opremljena rukavicama i maskama, a dežurni sanitarni inspektor putnike će pitati dolaze li iz sjevernotalijanskih područja, gdje se pojavio koronavirus", rekao je za Hinu koordinator u splitskoj Lučkoj upravi Vjekoslav Grgić.

Pročitajte i ovo Tomislav Novinščak Zoran prikaz zašto se zaraza toliko širi Dok je zaraženi mladić partijao u prepunom zagrebačkom klubu, bolnice su se punile: Put od ovakvih suludih poteza do bolničkih kreveta nije tako dalek Željka Karin, ravnateljica NZJZ SDŽ Nitko ih ni ne sprječava Mjere za Torcidu ne vrijede? Mimohod za Vukovar nisu prijavili, nisu se baš nosile ni maske, a svi nadležni peru ruke

Dodao je da će sanitarni inspektor, ako netko od putnika dolazi iz kriznih talijanskih područja, odlučiti o tome hoće li ga izdvojiti i uputiti epidemiologu.

Objasnio je kako redovita trajektna linija koja povezuje talijanski grad Anconu i Split plovi dva puta tjedno – srijedom i subotom.

"I ubuduće će pri dolasku trajekta iz Ancone u Split dežurni sanitarni inspektor provjeravati iz kojih su dijelova Italije putnici stigli u Split", rekao je Grgić. (Hina)


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene