Obavijesti Video Pretražite Navigacija
širenje virusa

U jednoj županiji raste broj zaraženih koronavirusom: Ravnateljica bolnice otkrila kakvi su simptomi

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
U Istarskoj županiji od početka kolovoza primjetan je trend povećanja broja zaraženih koronavirusom, a tijekom ljetnih mjeseci bilježi se od jedne do četiri hospitalizirane osobe dnevno, doznaje se u srijedu u pulskoj Općoj bolnici.

Prema posljednjim informacijama iz najveće istarske zdravstvene ustanove, u posljednjih je petnaest dana u pulskoj bolnici od ukupno testiranih pacijenata njih oko 20 posto pozitivnih, a prije dva dana četiri su hospitalizirana pacijenta - od čega dva na COVID odjelu, jedan u respiracijskom centru i jedan na kirurgiji.

"Simptomi su uglavnom identični kao i prethodnih godina, ali u blažoj formi - loše opće stanje, bol u mišićima, glavobolja te febrilitet uz respiratorne smetnje", izvijestila je ravnateljica Opće bolnice Pula dr. Irena Hrstić.

Pročitajte i ovo Ilustracija Koraljno more Strava na moru, morski psi napali katamaran: Trojica putnika jedva izvukla živu glavu

Pacijent koji se nalazi u respiracijskom centru je u trećoj životnoj dobi s ozbiljnim komorbiditetom, dodala je.

Iz bolnice potvrđuju kako tijekom jesenskih i zimskih mjeseci očekuju veći broj zaraženih jer će biti više boravaka u zatvorenom prostoru, školama i vrtićima.

Pročitajte i ovo Ilustracija masovna tučnjava i nered Makljaža na proslavi krštenja: Slavljenici pretukli bend i goste

U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije navode da je karakteristično da tijekom kolovoza poraste broj zaraženih zbog raznih događanja i manifestacija u kojima se istodobno okuplja veliki broj posjetitelja što pogoduje širenju virusa.

"Od početka ljeta na tjednoj razini u Istri bio je izrazito mali broj PCR potvrđenih pozitivnih osoba koji se kretao od jedne do šest osoba, dok primjerice u ovom trenutku na tjednoj razini imamo prosječno dvadesetak i više PCR potvrđenih pozitivnih osoba", izvijestili su iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Istarske županije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene