Obavijesti Video Pretražite Navigacija
IZlazak iz karantene

Zemlja u zelenoj zoni: Prvi put u devet mjeseci u jednom danu nisu zabilježili ni jedan smrtni slučaj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Portugal nije zabilježio niti jedan smrtni slučaj od virusa COVID-19 u posljednja 24 sata, prvi put u skoro devet mjeseci, izvijestile su u ponedjeljak zdravstvene vlasti.

Portugal, koji polako izlazi iz dvomjesečne karantene, do sada bilježi 16.965 smrtnih slučajeva od početka pandemije i 834.638 slučajeva zaraze, 196 više u odnosu na prethodni dan.

Posljednji put kada Portugal nije zabilježio niti jedan smrtni slučaj od koronavirusa u jednom danu bilo je 3. kolovoza 2020.

Zemlja je trenutno u zelenoj zoni, s rizikom transmisije manjim od jedan i stopom učestalosti od 70,4 slučaja zaraze na 100.000 stanovnika.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Krš i lom VIDEO Pogledajte trenutke užasa: Autom pokosio parkirana vozila, a dvojica prolaznika za dlaku izbjegla tragediju

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Svatko snosi odgovornost Škoro povukao spot s reperom koji veliča nacizam, a pao i jedan otkaz u izbornom timu: "Nisam bio upoznat s time..."

Od 10 milijuna stanovnika, jednom dozom cjepiva protiv COVID-19 cijepljeno je oko 20 posto ljudi, a sedam posto s dvije doze.

Nakon što je u siječnju uveo novi lockdown, Portugal je u ožujku počeo s ublažavanjem restrikcijskih mjera te su sada ponovo otvorene neke škole, terase restorana i kafića te muzeji i frizerski saloni.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene