Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska iz minute u minutu

Božinović: Deset županija zatražilo je ukidanje propusnica za dozvolu kretanja unutar tih županija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dosad je u Hrvatskoj obavljeno ukupno 21.647 testiranja. Trenutačno je potvrđena ukupno 1871 osoba zaražena koronavirusom.

 * U Hrvatskoj je 1871 osoba zaražena koronavirusum

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NOVI PODACI STOŽERA Opet porast broja novozaraženih, dvije osobe su preminule. Županija na sjeveru zemlje u odnosu na jučer udvostručila broj novih slučajeva Slika nije dostupna Preminule dvije osobe U odnosu na prošli utorak imamo skok novozaraženih, najviše novih slučajeva je u Dalmaciji i Zagrebu

* Preminulo je 47 ljudi

* Izliječeno je 709 osoba

Tijek događanja iz minute u minutu pratite u nastavku:

15:00 U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji je nakon 10 dana bez novooboljelih zabilježen novi slučaj oboljenja koronavirusom. Istovremeno bilježimo i jedan novi slučaj oporavka. Ukupan broj do sada oboljelih je time narastao na 33, a ozdravile su ukupno 23 osobe.

Kod novooboljele osobe radi se o muškarcu srednjih godina, koji nije bio pod mjerom samoizolacije, a zbog povišene temperature i respiratornih problema upućen u COVID-19 ambulantu na testiranje i testiranjem je otkriveno da je pozitivan, izvijestio je lokalni stožer civilne zaštite.

14:41 Od posljedica koronavirusa u dubrovačkoj bolnici preminuli su 83-godišnjak i 93-godišnjakinja, oboje korisnici Doma za starije osobe u Pločama, što čini ukupno šest smrtnih slučajeva u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, izvijestio je Županijski stožer Civilne zaštite. Uz već poznata tri slučaja novozaraženih u Metkoviću - dvije djelatnice Doma za odrasle te još jedne osobe - u protekla 24 sata zabilježen je i jedan slučaj zaraze medicinske sestre u Opuzenu pa je sada ukupno 110 zaraženih.

Ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo dr. Mato Lakić istaknuo je kako su djelatnice Doma u Metkoviću zadnji put na poslu bile 3. odnosno 5. travnja i posljednjih dana nisu bile u kontaktu s korisnicima Doma, a testirale su se pred rad u smjeni.

14:31 Šef Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović izvijestio je na redovnoj konferenciji Stožera za novinare kako je 10 županija zatražilo ukidanje propusnica za kretanje unutar tih županija.

14:26 U zagrebačku zračnu luku Franjo Tuđman danas je oko 12.30 izravno iz Šangaja sletio zrakoplov s oko 70 tona zaštitne opreme potrebne hrvatskom zdravstvenom sustavu i svim drugim službama koje sudjeluju u borbi protiv epidemije koronavirusa. Ovim su specijalnim letom dopremljene veće količine maski, zaštitnih odijela i vizira.

14:12 Nacionalni stožer civilne zaštite izvijestio je kako je 39 novozaraženih koronavirusom u Hrvatskoj u posljednja 24 sata. U istom periodu osam osoba je preminulo od posljedica zaraže. U Hrvatskoj je tako ukupno 1871 osoba pozitivna na koronavirus. Dvadeset i šest osoba trenutno je na respiratoru, a oporavilo se ukupno 709 osoba.

13:46 Stožer civilne zaštite Bjelovarsko-bilogorske županije (BBŽ) će u tijeku današnjeg dana poslati zahtjev prema Stožeru civilne zaštite RH da BBŽ bude opet županija u svojim granicama, da se ukinu e-propusnice i da naše stanovništvo može putovati iz jedne općine u drugu ili iz grada u grad. Također, u okviru ove odluke Stožer civilne zaštite BBŽ donio je i drugu odluku, a to je da se svim OPG-ima omogućava prodaja preko kućnog praga.

13:36 Prilikom izvođenja građevinskih radova na kući u naselju Špadići na području Poreča u petak popodne poginuo je 51-godišnji albanski državljanin, izvijestila je istarska policija, a iz Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije doznaje se da je stradali radnik bio zaražen koronavirusom. VIše pročitajte OVDJE.

13:29 U Vukovarsko-srijemskoj županiji peti dan za redom nema novih oboljelih pa je broj zaraženih i dalje 36. U samoizolaciji je 407 osoba, u karanteni su četiri osobe, a u objektima za karantenu vozača kamiona nalazi se jedna osoba.

Iz Stožera civilne zaštite upozoravaju građane da su e-Propusnice i dalje obavezne za kretanje po županiji.

13:13 Na području Primorsko-goranske županije zabilježena je jedna novozaražena osoba koronavirusom, nakon što u toj županiji šest dana za redom nije bilo novih slučajeva oboljelih od te bolesti, doznaje se iz Županijskog stožera Civilne zaštite.

Novooboljela osoba se vratila s rada u Austriji, bila je u samoizolaciji, a kontakt je ranije oboljele osobe.

Od subote je još jedna osoba ozdravila, pa su sada u Primorsko-goranskoj županiji od infekcije koronavirusom oboljele ukupno 43 osobe. Od početka epidemije 25 osoba je ozdravilo, dok je jedna osoba preminula.

12:57 Prema izvješću Nastavnog zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatisnke županije od ukupno 176 obrađenih testova još je 11 novih osoba zaraženo koronavirusom i to četiri iz Splita (od toga jedan korisnik Doma za starije i nemoćne osobe Split na Zenti i jedan iz Doma za starije i nemoćne osobe Makarska), četiri iz Makarske (svi iz Doma za starije i nemoćne osobe Makarska), jedna iz Baške Vode (korisnik Doma za starije i nemoćne Makarska) te po jedna i iz Vrgorca i otoka.

Isto tako tijekom jutra u KBC-u Split preminula još jedna muška osoba rođena 1950. godine koja je uz nekoliko kroničnih bolesti imala i infekciju COVID19.

Među novooboljelim osobama nema zdravstvenih djelatnika.

12:56 Županijski Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije izvijestio je o tri novozaražene osobe od koronavirusa u protekla 24 sata. Riječ je o dva kontakta ranije oboljelih osoba te jednoj novooboljeloj osobi.

Načelnik Stožera Ratimir Ljubić kazao je kako je epidemiološka situacija i dalje vrlo dobra te kako je uz osam ozdravljenih osoba na području županije do sada ukupno zabilježeno 32 slučaja oboljenja uzrokovanih koronavirusom.

Predloženo je i ukidanje propusnica za kretanje na području županije.

12:45 Stožer civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije izvijestio je u nedjelju da su četiri nove osobe zaražene koronavirusom u toj županiji te da je jedna osoba u protekla 24 sata preminula od posljedica zaraze.

Stožer će nacionalnom stožeru predložiti da se županija podijeli na tri zone - Neretvu, Otoke i Pelješac te da se propusnice za ograničavanje kretanja ukinu unutar te tri zone.

12:36 Istarski stožer Civilne zaštite popustio je mjeru o ograničavanju kretanja te omogućio da cijela Istra bude jedno područje na kojem se ljudi mogu kretati bez propusnica, potvrdio je u nedjelju načelnik Županijskog stožera Dino Kozlevac, ali i dodao da do kraja godine u Istri neće biti koncerata ni masovnih okupljanja.

12:34 Zadarski županijski Stožer civilne zaštite imenovao je tim za provedbu pojačane kontrole na suzbijanju epidemije koronavirusa u domovima iz sustava socijalne skrbi, koji će u nedjelju obaviti kontrolu u tri ustanove za smještaj starijih i nemoćnih.

12:19 Uslijed povoljne epidemiološke situacije (deset dana zaredom bez novozaraženih koronavirusom), brodsko-posavski županijski Stožer civilne zaštite od Nacionalnog stožera čeka odobrenje za kretanje županijom bez propusnica.

U županiji je koronavirusom zaraženo ukupno 20 osoba, tri su izliječene, 16 još ima status aktivne bolesti, a jedna osoba je umrla.

11:23 Već peti dan zaredom u Međimurju nema novo zaraženih osoba korona virusom. U subotu je obavljeno testiranje 13 osoba, što je ukupno 237 testiranja. U protekla 24 sata je još jedna osoba ozdravila i to još jedan član obitelji koja je bila zaražena. Ta županija sad ima još ukupno četiri zaražene i četiri izliječene osobe. Zaraženi su dobrog općeg stanja, nisu na respiratoru i uspješno se liječe.

11:21 U protekla 24 sata na području Zadarske županije nije bilo novih slučajeva oboljelih od koronavirusa. Ukupno je oboljela 81 osoba, pod aktivnim nadzorom tj. mjerom samoizolacije je 541 osoba, a nadzor je istekao za 1947 osoba. Do sada je testiranje na koronavirus uzimanjem uzorka provedeno nad 659 osoba, od kojih je 566 bilo negativno, 81 pozitivan, a još se čekaju rezultati za 12 uzetih uzoraka.

11:10 U Zagrebačkoj županiji u posljednja 24 sata tri su nove osobe zaražene koronavirusom, izvijestio je nadležni stožer civilne zaštite. Zagrebačka županija ima ukupno 124 osobe pozitivne na COVID-19, a dosad je 21 osoba izliječena, a ukupno tri su preminule od posljedica zaraze.

11:07 Šest osoba s područja Osječko-baranjske županije izliječeno je od oboljenja koronavirusom. Tako je broj izliječenih povećan na 26 osoba, s tim da su 23 osobe bile pod medicinskom skrbi Kliničkog bolničkog centra Osijek, a tri Opće županijske bolnice Našice. Od ukupno 65 testiranih uzoraka niti jedan nije bio pozitivan na COVID-19, pa ukupan broj pozitivnih nalaza ostaje 109.

Na žalost, jučer je preminula žena iz Osijeka, u dobi od 88 godina, koja je bila u Klinici za infektologiju, a više godina je imala teška kronična oboljenja. U ime Županijskog stožera civilne zaštite OBŽ načelnik Goran Ivanović izražava sućut obitelji preminule.

10:53 U Karlovačkoj županiji sedmi dan za redom nema novih osoba oboljelih od koronavirusa. Pristigli nalazi svih 59 jučer testiranih su negativni. U OB Karlovac hospitalizirane su četiri osobe zaražene koranavirusom, trenutno su dvije osobe u Zagrebu na liječenju, a četrnaest osoba se liječi kod kuće u izolaciji. Jedna osoba je do sada preminula, a sedam  osoba je izliječeno. Ukupno je do sada 28 zaraženih osoba u Karlovačkoj županiji. Stanje u protekla 24 sata u svim domovima zdravlja na području Karlovačke županije je nepromijenjeno i sve se odvija po utvrđenim postupcima i uz primjenu svih propisanih mjera.

10:26 U Ličko-senjskoj županiji jedna je novooboljela osoba od COVID-19. Novooboljela osoba je obiteljski kontakt već potvrđene pozitivne osobe s područja Općine Udbina, dobrog je općeg stanja te se nalazi u kućnoj samoizolaciji.

Ukupno je 21 osoba pozitivna na COVID-19 od čega 14 pozitivnih osoba je s područja Općine Udbina, 5 s područja Općine Plitvička jezera te 2 iz Grada Novalje. Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 164 osobe, testiranje na koronavirus uzimanjem uzoraka provedeno nad 215 osoba od kojih je 192 negativno, 21 pozitivna te se čekaju rezultati za 2 uzeta uzorka. Izliječena je jedna osoba.

10:15 U Krapinsko-zagorskoj županiji evidentirana su dva nova slučaja zaraze koronavirusom. Obje novozaražene osobe su iz Oroslavja, izvijestio je županijski stožer civilne zaštite.

Na području Krapinsko-zagorske županije dosad je evidentirano ukupno 118 osoba pozitivnih na koronavirus sa prebivalištem na području županije.

9:58 Na području Virovitičko-podravske županije, dvadeseti dan zaredom, od testiranja, za sada posljednjeg oboljelog od korona virusa, nema novooboljelih od bolesti COVID 19. U posljednja 24 sata, testirano je 39 uzoraka i svi su bili negativni. Do sada je, na području Virovitičko-podravske županije, ukupno testirano 225 osoba, od čega je nalaz za njih 223 bio negativan.

9:56 Istarski stožer civilne zaštite izvijestio je kako u protekla 24 sata na području te županije nema novozaraženih koronavirusom. Izuliječeno je novih 12 osoba što čini ukupno 60 izliječenih od koronavirusa (COVID-19) u Istarskoj županiji.

9:20 Stožer civilne zaštite Grada Zagreba zatražit će da se ukinu propusnice za kretanje prema Zagrebačkoj i Krapinsko-zagorskoj županiji, nakon što epidemiolozi procijene epidemološku situaciju u tim županijama, doznaje Hina.

"Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske dopunio je Odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta stalnog boravka. Stoga će Stožer civilne zaštite Grada Zagreba zatražiti od Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo da procijeni epidemiološku situaciju u dvije susjedne županije - Zagrebačkoj i Krapinsko-zagorskoj, nakon čega će Nacionalnom stožeru uputiti zahtjev za ukidanjem propusnica među tim županijama", ističu u Gradu Zagrebu.

9:12 Nema novih zaraženih osoba koronavirusom u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Tijekom subote stiglo je 7 nalaza i svi su negativni. Ukupno je do sada u Općoj bolnici Bjelovar na koronavirus testirano 218 osoba, 10 ih je bilo pozitivno.

9:10 Na području Šibensko-kninske županije nema novih zaraženih osoba od koronavirusa, tako da je broj zaraženih osoba i dalje 81.

Na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitalizirano je 10 osoba, od kojih je jedna osoba na respiratoru. Jedan je pacijent otpušten na kućnu njegu, a dva su i dalje na respiratoru u KBC Split. Od počeka epidemije do danas imamo 18 ozdravljenih osoba.

U zadnja 24 sata u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj nije bilo dojava o kršenju mjera samoizolacije.

8:00 Županijski stožeri već su počeli tražiti da se dozvoli kretanje unutar županija bez propusnica, nakon što je ministar Božinović u subotu najavio ublažavanje mjera.

Više o o tome koje mjere su ublažene čitajte ovdje.

7:30 Dvadeset i osam hrvatskih državljana te 10 državljana Bosne i Hercegovine doputovalo je u Hrvatsku u subotu navečer iz Italije u sklopu organizirane repatrijacije, priopćilo je hrvatsko Ministarstvo vanjskih i europskih poslova (MVEP).

7.00 Dosad je u Hrvatskoj obavljeno ukupno 21.647 testiranja. Trenutačno jsu potvrđene ukupno 1832 osobe zaražene koronavirusom, a 615 osoba je ozdravilo. Dosad je preminulo trideset i devet osoba. Dva dana za redom u Hrvatskoj je pao broj novooboljelih. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene