Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Epidemiologinja za Dnevnik Nove TV

Sve više zaraženih koronom, bliži se i sezona gripe. Stiglo i novo cjepivo protiv COVID-a: "Jako je teško razaznati..."

Aktualno Galerija Andrea Petaros Šuran, epidemiologinja - 2 Andrea Petaros Šuran, epidemiologinja - 2 Foto: DNEVNIK.hr Andrea Petaros Šuran, epidemiologinja - 1 Andrea Petaros Šuran, epidemiologinja - 1 Foto: DNEVNIK.hr Marko Balen, reporter Dnevnika Nove TV Marko Balen, reporter Dnevnika Nove TV Foto: DNEVNIK.hr +0 Liječnici Galerija 1/4 >>
U posljednje vrijeme sve je veći broj građana koji su zaraženi koronavirusom. O toj je temi reporter Marko Balen razgovarao s epidemiologinjom Andreom Petaros Šuran.

Bliži se sezona gripe, a korona i dalje hara te je sve više ljudi zaraženo. O tome je reporter Dnevnika Nove TV Marko Balen razgovarao s epidemiologinjom Andreom Petaros Šuran.

"Najčešći simptomi su grlobolja, kašalj, curenje nosa, kihanje, svrbež nosa. Tako da je jako teško razaznati radi li se o virozi ili koroni", rekla je.

Pročitajte i ovo Luka Mlinarić, odvjetnik - 1 eksperimentalni program Roditelji nezadovoljni odlukom Ustavnog suda: "Djeca provode puno više vremena u školi, a to im ne daje neku vrijednost"

Oni koji se zaraze koronom više ne moraju u izolaciju. "Ipak, mi preporučujemo da se ostane doma dok ti simptomi malo ne prođu i dok se osoba ne vrati na staro, i zbog sebe i zbog ostalih", objasnila je Petaros Šuran.

U Hrvatsku je stiglo i novo cjepivo protiv koronavirusa.

"Novim cjepivom počeli smo cijepiti 18. rujna, to je za podvarijantu omikrona. Preporuča se kroničnim bolesnicima, starijim osobama, zdravstvenim radnicima koji rade s osjetljivim skupinama bolesnika i trudnicama. Svatko tko se želi cijepiti to može napraviti ako je prošlo šest mjeseci od prošlog cijepljenja", naglasila je epidemiologinja.

Pročitajte i ovo Skandal u Dinamu - 1 Klub bez komentara Uprava Dinama izvukla jednog BBB-a iz Grčke? Reporter Dnevnika Nove TV: "To bi moglo bitno promijeniti situaciju"

Osim toga, liječnici preporučaju i cijepljenje protiv gripe.

"Cjepivo bi nam trebalo stići ovog mjeseca. Nadamo se da će, kao i prošle godine, biti četverovalentno, ali to još ne znamo", rekla je.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene