Obavijesti Video Pretražite Navigacija
eksperimentalni program

Roditelji nezadovoljni odlukom Ustavnog suda: "Djeca provode puno više vremena u školi, a to im ne daje neku vrijednost"

Aktualno Galerija Luka Mlinarić, odvjetnik - 1 Luka Mlinarić, odvjetnik - 1 Foto: DNEVNIK.hr Sanja Vištica, reporterka Dnevnika Nove TV Sanja Vištica, reporterka Dnevnika Nove TV Foto: DNEVNIK.hr Luka Mlinarić, odvjetnik - 2 Luka Mlinarić, odvjetnik - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Nastava Galerija 1/4 >>
Ustavni sud odbacio je ustavnu tužbu koju su podnijeli roditelji nezadovoljni cjelodnevnom školom. Riječ je o roditeljima iz dviju osnovnih škola - u Novom Marofu i Draganiću.

Ravnatelji pozrdavljaju ovakvu odluku, a što kažu roditelji, reporterka Dnevnika Nove TV Sanja Vištica pitala je odvjetnika građanskih inicijativa Luku Mlinarića.

"Oni su razočarani ovakvom odlukom Ustavnog suda. U tom smislu da smatraju kako Ustavni sud zapravo nije prepoznao njihovo pravo na odlučivanje o odgoju i obrazovanju njihove djece, te nametanje nekakvog eksperimentalnog programa na njihovoj djeci, kao nešto što je bitno i vrijedno donošenja meritorne odluke", rekao je odvjetnik.

Pročitajte i ovo Muškarac se zatvorio u kuću - 6 Prijetio i bombama FOTO Gotova drama u Slavoniji, predao se muškarac koji je gađao kuću molotovljevim koktelima: "Da smo ostali unutra kad je ubacivao u boravak, zapalio bi nas"

Znamo da su se četiri učenika ispisala, je li ih bilo još? Hoće li biti prebacivanja djece u druge škole, pitala je reporterka, a Mlinarić kaže kako zna da su roditelji jako nezadovoljni provođenjem eksperimentalnog programa. "Djeca provode puno više vremena u školi, a to im ne daje neku vrijednost. Dolaze iscrpljena doma", rekao je i dodao kako nisu promijenili mišljenje da ustraju na borbi protiv nametanja takvog eksperimentalnog programa.

Pročitajte i ovo Josipa Čulina Afera vjetroelektrane Odbijen zahtjev Josipe Čuline da se izdvoje tajno prikupljeni dokazi: Njezina obrana najavila žalbu

Odvjetnik kaže i kako se očekuje odluka Upravnog suda i nadaju se da će što prije postupiti po tom pitanju.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene