Obavijesti Video Pretražite Navigacija
uvedene strože restrikcije

Velika Britanija planira novi potez: Odrasli će se morati cijepiti booster dozom ako žele COVID potvrdu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Velika Britanija namjerava proširiti COVID potvrde kako bi uključile i booster dozu cjepiva kada svi odrasli budu imali "razumnu šansu" dobiti treću dozu, rekao je u ponedjeljak britanski ministar zdravlja Sajid Javid.

Od srijede, ako to u utorak odobri parlament, Britanci će morati imati negativan kućni test na koronavirus da bi mogli ući u noćne klubove i na velike događaje, a iznimka će biti oni koji su primili dvije doze cjepiva.

"Kada odrasli budu imali razumnu šansu dobiti booster dozu cjepiva, namjeravamo promijeniti tu iznimku i tražiti booster dozu", rekao je Javid u parlamentu.

U Britaniji je u ponedjeljak potvrđen prvi slučaj smrti od nove varijante koronavirusa, omikron, za koji Javid kaže da se širi vrlo brzo i da će u Londonu postati dominantna varijanta u sljedećih 48 sati.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PRIMJER IZ BRITANIJE Premijerova bliska suradnica dala ostavku zbog lockdown partija: ''Žalit ću zbog toga ostatak života''

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna unatoč novom soju Britanski premijer se usprotivio epidemiolozima: Pozvao ljude da ne otkazuju božićne zabave

Nijedna varijanta "nije se širila ovako brzo", rekao je ministar.

Premijer Boris Johnson je zbog te varijante uveo strože restrikcije, a u nedjelju je pozvao građane da prime booster doze cjepiva kako se ne bi preopteretio zdravstveni sustav.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene