Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KONZULTACIJE U TIJEKU

Alarmantno stanje: Udvostručen broj novozaraženih, ipak odmah donose nove mjere

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Crnogorski epidemiolozi registrirali su u utorak 1120 novih slučajeva koronavirusa, skoro dvostruko više nego u ponedjeljak kada ih je bilo 580, zbog čega su zdravstvene vlasti najavile pooštravanje mjera.

Zdravstvene vlasti Crne Gore su, najavljujući nove epidemiološke mjere, priopćile i da je prema dosadašnjim istraživanjima, najviše inficiranih omikron varijantom među mlađima od 40 godina.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna POZIVAJU NA CIJEPLJENJE Susjedi treći na svijetu po broju novozaraženih dnevno na milijun stanovnika: "Obolijevaju sve mlađe osobe" Slika nije dostupna U mjesec i pol s 500 na 7500 zaraženih COVID inspekcija u trgovačkim centrima: Sve gore stanje u susjednoj državi, na snagu stupio novi režim mjera

"Zbog naglog rasta oboljelih omikron varijantom ministarstvo zdravlja sutra će donijeti odluku o pooštravanju epidemioloških mjera", priopćeno je iz te institucije, te je istaknuto da su u toku konzultacije na svim nivoima zdravstvenog sustava kako bi već sutra počela drugačija organizacija rada, koja predviđa dodatni angažman liječnika i medicinskog osoblja sa sekundarnog nivoa u primarnoj zdravstvenoj zaštiti.

Crnogorske zdravstvene vlasti prošlog tjedna, zbog pada broja oboljelih, dozvolile su rad ugostiteljskim objektima tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana i nakon ponoći, ali uz obavezno posjedovanje nacionalne COVID potvrde.

Od ranije su zabranjeni organizirani dočeci Nove godine na gradskim trgovima, a nošenje maske obavezno je u zatvorenom prostoru.

Crna Gora je s dvije doze imunizirala oko 60 posto odraslog stanovništva, dok je treću dozu primilo 75.000 stanovnika Crne Gore.

Od početka pandemije od koronavirusa je u Crnoj Gori preminulo 2398 osoba.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene