Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve jača nagađanja

Karamarko: Kolinda je kvalitetna političarka, ali još nismo odredili predsjedničkog kandidata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HDZ Tomislav Karamarko rekao je danas u Imotskom da je Kolinda Grabar-Kitarović kvalitetna političarka, ali da stranka još odredila predsjedničkog kandidata.

'Mi u ovom trenutku 'vrtimo' nekoliko imena pobjedničkih kandidata na sljedećim predsjedničkim izborima', odgovorio je Karamarko novinarima na pitanje o medijskim napisima da će Grabar- Kitarović biti HDZ-ova kandidatkinja na predsjedničkim izborima.

Pročitajte i ovo Tomislav Karamarko "Dvojio sam..." Oglasio se Karamarko: Objasnio kako bi HDZ mogao dobiti izbore i s kime bi trebao koalirati Andrej Plenković i Tomislav Karamarko - 1 zakuhalo pred izbore Povratak otpisanog? Komunikacijski stručnjak o neočekivanom gostu na skupu HDZ-a i novom sloganu

Karamarko je istaknuo je da je ona izuzetno kvalitetna osoba i političarka, s respektabilnom karijerom ostvarenom i u inozemstvu - u NATO-paktu.

'Ona ima ugled i naš je vrijedan član, mi se ponosimo s onim što je ona napravila. Međutim, stranka još nije odlučila tko će biti predsjednički kandidat', rekao je Karamarko prije obilježavanja 24. obljetnice utemeljenja imotskoga odbora HDZ-a.

Na upit kako komentira medijske napise da se predsjednik Ivo Josipovuć našao sukobu interesa jer ga je bez naknade operirao liječnik iz inozemstva, Karamarko je kazao da što se tiče te operacije, predsjednika treba pustiti na miru.

Josipović: O Grabar Kitarović mogu reći sve najbolje

'On je izabrao sebi liječnika i ima u njega povjerenja, ne vidim u tome nikakav problem i ne bih na tome hvatao nekakve političke poene jer mislim da ne bi bilo korektno', kazao je Karamarko. Pojasnio je da tako misli unatoč činjenici da se s predsjednikom Josipovićem u politici u ničemu ne slaže.

'Mislim da predsjednik na pravi način ne artikulira interese hrvatskog naroda, ne bori se za njih i mislim da je davno trebao tražiti tematsku sjednicu vlade posvećenu teškom stanju u gospodarstvu, dakle da izvrši pritisak na vladu da napokon nešto pokaže', kazao je.

Na pitanje novinara o najavama da će vlada dobit javnih poduzeća izravno usmjeriti u proračun, Karamarko je kazao kako se nada da vlada neće to učiniti. Već sada, rekao je, dobit javnih poduzeća ide u 'krpanje proračunskih rupa' a ne za razvoj gospodarstva.

'Umjesto da širimo proizvodnju, posao i otvaramo nova radna mjesta, oni će i to ići ubaciti u rupu bez dna, to nije dobro', dodao je.
U vezi sa slučajem pomoćnika ministra financija Branka Šegona, Karamarko je rekao da - ako se dokaže sukob interesa, a smatra da je već sada evidentan - onda bi stavku trebali podnijeti i Šegon i svi oni koji su ga štitili.

Zamjerio je ministru finacija Slavku Liniću da se u tom slučaju ne ponaša dobro. 'Ono što vrijedi za bogove, ne vrijedi za anđele', dometnuo je Karamarko.

Dok Vlada, ustvrdio je, funkcionira prema sistemu - držte lopova, svaki je drugi ministar u sukobu interesa, a nezaposlenost stalno raste. No mediji su, kazao je Karamarko, u njihovim rukama pa to ne dolazi do javnosti i zato se forsira priča o Milijanu Brkiću ( tajniku HDZ-a).

'Umjesto da se piše o Šegonu, piše se sad o Milijanu Brkiću i nekakvom svjedočenju', kazao je Karamarko. 'Cijelo vrijeme su', ustvrdio je, 'u čitavom nizu sumnjivih aktivnosti u gospodarstvu, pogledajte - njima je svaki drugi ministar u sukobu interesa, a od toga mi nemamo nikakve koristi jer su mediji u njihovim rukama'.

Na pitanje novinara o izjavi Marka Veselice da 'žurno treba promijeniti vodstvo HDZ-a', Karamarko je kazao kako uvijek izražava veliko poštovanje zbog Veseličine žrtve za Hrvatsku te da je on je sinonim čovjeka koji je patio i da je 'hrvatski Mendela', ali da ne razumije zašto je takvu izjavu dao. Moguće je, dodao je, 'da nije informiran da HDZ od prije godinu i pol ima novo vodstvo koje je u međuvremenu ostvarilo dvije pobjede, povećalo članstvo za gotovo 15.000 novih ljudi i koje je spremno za novu pobjedu'. Karamarko je poručio Veselici da su za sve što mu nije nije jasno i što treba razjasniti - 'uvijek otvoreni za njega'. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene