457969
457969
457969
457969
457969

Hrvatski izvoznici traže odgovore od Vlade i HNB-a

  • , 22.11.2016., 14:48
  • Autor:
  • komentara

Izvoznici traže bolji status i snažniju podršku hrvatskom izvozu od strane Vlade i državnih institucija. S poslovnog skupa hrvatskih izvoznika vladi su poručili kako bi trebali imati i svoje ministarstvo.

 
 
 
 
Poslovni skup hrvatskih izvoznika (Video: Vijesti Nove TV u 14)
Poslovni skup hrvatskih izvoznika (Video: Vijesti Nove TV u 14)

Izvoznici traže snažniju ulogu državnih institucija poput HNB-a i HBOR-a u pružanju jeftinijih izvora financiranja i podrške izvozu. Ali i aktivniji rad hrvatske diplomacije, poticaje za inovacije te bolju tečajnu politiku.

"Mi očekujemo, kao što je to u mnogim drugim zemljama, da se Vlada i Hrvatska narodna banka dogovore i da nađu rješenje. Prije svega, da svima bude jasno na koji način se formira tečaj, da znamo kad možemo očekivati promjene tog tečaja da se možemo tome prilagodit", rekao je Darinko Bago, predsjednik udruge Hrvatski izvoznici.

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se