Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tvrtka u blokadi

Zvečevu prijeti financijski slom, radnici od danas u štrajku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radnici požeške konditorske tvrtke Zvečevo od danas su u štrajku. Pokušaj mirenja poslodavca i sindikata nije uspio pa su radnici jutros obustavili proizvodnju.

U Upravi tvrtke navode kako je Zvečevo u neprekidnoj blokadi 40 dana, zbog novonastale situacije u poslovnom okruženju u Hrvatskoj i regiji. Zvečevo je blokirano 5. travnja, u jeku krize Agrokora, a konditor iz Slavonije je jedan od njegovih dobavljača.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Isplaćene plaće za ožujak Problemima Zvečeva ne nazire se kraj, Dalić: "Nemamo konkretnih rješenja" Slika nije dostupna PROBLEMI OSTAJU Radnicima Zvečeva isplaćene plaće, štrajk prekinut

"Zvečevo se našlo u financijskim poteškoćama uslijed kojih mu objektivno prijeti financijski slom. Stoga je pokrenut proces ubrzanog financijskog i operativnog restrukturiranja, a Uprava čini sve da omogući normalno poslovanje", navodi se u priopćenju Uprave konditorske tvrtke.

Također, napominju ida je uplata plaća za ožujak u tijeku i da je do danas plaću primilo 212 radnika. Za preostalih 69 radnika traže rješenje i sigurni su da će im plaće biti isplaćene do kraja tjedna.

"Nažalost, Zvečevo je samo jedna od tvrtki koja evidentno trpi posljedice stanja na domaćem tržištu i tržištu regije", poručuju iz Zvečeva.

U tvrtki navode da će financijsko restrukturiranje podržati i Vlada kroz projekt pomoći regiji Slavonija kako bi se sačuvala radna mjesta.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene