Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PROBLEMI OSTAJU

Radnicima Zvečeva isplaćene plaće, štrajk prekinut

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nastavljen štrajk u Zvečevu koji je započeo u ponedjeljak zbog neisplate plaća za ožujak trećini radnika. Uprava tvrdi da je osigurala novac, a plaće su im konačno isplaćene u utorak popodne, pa je i štrajk prekinut.

Plaće preostalim radnicima Zvečeva konačno su isplaćene u ponedjeljak poslije podne, nakon čega je i štrajk prekinut. Riječ je o plaćama za ožujak.

Pročitajte i ovo Ilustracija Veliki interes Tko će preuzeti velike poljoprivredne kompanije u Hrvatskoj? Oglasila se Fortenova Ilustracija prodana konditorska tvrtka Tvrtku Zvečevo iz Požege kupio ruski milijarder

U ponedjeljak poslije podne iz Zvečeva je priopćeno da je novac za plaće osiguran, no radnici su plaće dobili tek u utorak poslije podne.

Ministrica gospodarstva Martina Dalić kazala je u Koprivnici, odgovarajući na pitanje novinara, da ne zna koliko iznosi dug Zvečeva prema državi jer je riječ o privatnoj kompaniji.  

"Ono što sigurno bi mogla preporučiti vlasniku i Upravi Zvečeva jest pronalaženje strateškog partnera koji će i osnažiti poziciju Zvečeva, osnažiti proizvodnju, otvoriti neke nove prilike i mogućnosti", kazala je Dalić.

Blokada od 5. travnja

Svi zaposlenici Zvečeva stupili su u štrajk u ponedjeljak nakon što 69 radnika nije dobilo plaće za ožujak. Nju je primilo 212 radnika, a iz Uprave tvrtke priopćili su da traže rješenje i da su sigurni kako će im plaće biti isplaćene do kraja tjedna.

Zvečevo je u neprekidnoj blokadi od 5. travnja i za razliku od ostalih Agrokorovih dobavljača kojima su računu blokirani također u to vrijeme, Zvečevo iz nje nije uspjelo izaći.

"Zvečevo se našlo u financijskim poteškoćama uslijed kojih mu objektivno prijeti financijski slom. Stoga je pokrenut proces ubrzanog financijskog i operativnog restrukturiranja, a Uprava čini sve da omogući normalno poslovanje", poručila je Uprava priopćenjem u ponedjeljak.
 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene