Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mirjana se mora konzultirati s mužem

Sanader dogovara poseban odvjetnički tim

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mirjana Sanader je razgovarala s odvjetnikom Gulišijom, ali se još mora konzultirati sa suprugom.

Javili su se znani i neznani odvjetnici jer će ovo biti najveći proces u novijoj hrvatskoj povijesti. Mirjana Sanader poslijepodne je razgovarala sa splitskim odvjetnikom Gulišijom, ali mu nije potpisala punomoć jer se mora konzultirati sa suprugom, a to mora učiniti do petka do kad su dozvoljene posjete u zatvoru u Salzburgu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna IDE U ISTRAŽNI ZATVOR Odvjetnica mladića koji je pretukao Djeda Mraza za DNEVNIK.hr: "Žao mu je" Ilustracija Sve se ispituje Noćna drama u Karlovcu: Izgorio automobil odvjetnice i to nije prvi put

U Hrvatskoj je Sanader dobio odvjetnicu po službenoj dužnosti - široj javnosti nepoznatu Anu Mariju Gospočić.

Odvjetnica Ana marija Gospočić je potvrdila da je dobila rješenje od suda da je odvjetnica po službenoj dužnosti te je kazala da još nije komunicirala sa Sanaderom.

>> VIDEO: Pogledajte u kakvoj ćeliji boravi Ivo Sanader

'Rješenje o pritvoru na 30 dana još nisam dobila, ali pretpostavljam da ću se prvo žaliti na to', rekla nam je odvjetnica Ana Marija Gospočić.

U Austriji Sanadera i dalje zastupa bečki novinar Werner Suppan koji ne komunicira s novinarima u Salzburgu nego prosljeđuje priopćenja austrijskoj agenciji APA-i.

U Zagrebu se nastavljaju istrage u kojima bi se mogle naći još neke visokopozicionirane osobe povezane s optužbama za isisavanje novca iz državnih tvrtki. Situacija oko bivšeg premijera mobilizirala je, čini se i cijeli državni vrh - održana je sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost.

Inače, u razgovoru sa ženom, koja se predstavila samo kao gospođa Marija, u Salzburgu doznajemo kako će Ivi Sanaderu sutra u posjet stići desetak Hrvata pristaša. Isto tako, donosimo vam snimke ćelije iz salzburškog zatvora, u kakvoj se nalazi i bivši premijer.

'Doći će nas još par. Gospodina Sanadera poznajem iz medija', tvrdi gospođa Marija, koja za sebe kaže kako je kuharica i da nije u političkim vodama. 'Meni je on simpatičan, nije on jedini, ima takvih još, i gorih po tom kako ga ocjenjuju', zaključila je naša sugovornica. Ističe kako su svi Hrvati u Salzburgu iza njega, odnosno daju mu podršku. 'Možda zato što ne živimo dolje pa je nama to interesantno', dodala je.

Austrijsko pravosuđe danas je primilo i hrvatski zahtjev za izručenjem Sanadera, no tamošnji političari, odnosno stranke zelenih i socijalliberala, traže da ga se zadrži i ispita oko afere Hypo banke. Austrijski političari smatraju kako Sanader može rasvijetliti pojedinosti oko te afere.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene