Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pristaše najavile posjet bivšem premijeru

Pogledajte u kakvoj ćeliji boravi Ivo Sanader

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sanaderovi pristaše, kako doznajemo, za sutra su najavili posjet bivšem hrvatskom premijeru.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Žele otići po iskaz USKOK ide u Salzburg ispitati Sanadera Slika nije dostupna Tužiteljstvo otkrilo Sanadera brine odnos hrvatskih vlasti prema njegovoj obitelji

U razgovoru sa ženom, koja se predstavila samo kao gospođa Marija, doznajemo kako će Ivi Sanaderu sutra u posjet stići desetak Hrvata pristaša. Isto tako, donosimo vam snimke ćelije iz salzburškog zatvora, u kakvoj se nalazi i bivši premijer.

'Doći će nas još par. Gospodina Sanadera poznajem iz medija', tvrdi gospođa Marija, koja za sebe kaže kako je kuharica i da nije u političkim vodama. 'Meni je on simpatičan, nije on jedini, ima takvih još, i gorih po tom kako ga ocjenjuju', zaključila je naša sugovornica. Ističe kako su svi Hrvati u Salzburgu iza njega, odnosno daju mu podršku. 'Možda zato što ne živimo dolje pa je nama to interesantno', dodala je.

>> Austrijski političari traže da se Sanadera ispita oko afere Hypo

Austrijsko pravosuđe danas je primilo i hrvatski zahtjev za izručenjem Sanadera, no tamošnji političari, odnosno stranke zelenih i socijalliberala, traže da ga se zadrži i ispita oko afere Hypo banke. Austrijski političari smatraju kako Sanader može rasvijetliti pojedinosti oko te afere.

U međuvremenu bivšem je premijeru blokirana i sva imovina, a ne samo ona koju je prijavio na imovinskoj kartici. Ukoliko pristane na skraćeni postupak izručenja, Sanader bi do kraja godine mogao biti izručen hrvatskoj.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene