Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nazvao ga Plenković

Župan Komadina o posljedicama potresa: "Pao je krov u Rijeci"

Zlatko Komadina
Zlatko Komadina Foto: DNEVNIK.hr
Župan primorsko-goranske županije Komadina na konferenciji za medije rekao je da nakon jačeg potresa u nedjelju na području županije nije bilo materijalne štete ni žrtava, no da je uznemirio građane.

Prema izvješćima mjerodavnih službi, nakon jačeg potresa u nedjelju, kojemu je epicentar bio kod Fužina, te nešto kasnijeg slabijeg potresa kod Senja nije bilo materijalnih šteta niti ozlijeđenih, rekao je u ponedjeljak primorsko-goranski župan Zlatko Komadina.

"Potres je bio poprilično jak, kratko je trajao i izazvao je dosta neugodnosti građanima, bilo je puno poziva na 112, zvao je i premijer Plenković treba li što pomoći", kazao je Komadina.

No nije bilo štete, osim što je u Strossmayerovoj ulici u Rijeci pao dio krova ali, srećom, ni na koga.

Pročitajte i ovo Ilustracija Mala škola izbora Glasanje izvan mjesta prebivališta: Kako glasati u drugom gradu?

Pročitajte i ovo Ilustracija Građani uznemireni Potres u susjedstvu: "Čulo se kao eksplozija i kuća se pomaknula lijevo-desno"

"Ovoga puta prošli smo 'lišo', nadam se da će tako biti i ubuduće", istaknuo je Komadina na konferenciji za novinare.

Po podacima hrvatske Seizmološke službe, u nedjelju u 10:21 zabilježen je prilično jak potres s epicentrom nedaleko Fužina, oko 20 kilometara jugoistočno od Rijeke.

Magnituda potresa iznosila je 3,8 prema Richteru, a intenzitet u epicentru procijenjen je na V stupnjeva EMS ljestvice. Potres se osjetio u Hrvatskom primorju i Gorskom kotaru.

Pročitajte i ovo Privođenje vozača kamiona koji je naletio na kolonu vozila - 4 18 ozlijeđenih Ovo je vozač kamiona koji se zabio u kolonu automobila i ozlijedio 18 ljudi, bio je drogiran

Nešto kasnije istoga dana, u 10:43 zabilježena su dva slaba potresa. Jedan je epicentar imao oko 10 kilometara južno-jugoistočno od Senja, a magnituda mu je iznosila 2,5, dok je drugi, naknadni potres s epicentrom kod Fužina, bio magnitude 2,7 prema Richteru.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene