Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nestao s radara

Mrtva tijela su pronađena u poljskom zrakoplovu, nije bilo eksplozije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tijela stradalih Poljaka su izvučena iz olupine zrakoplova.

Dva tijela i ostaci nestalog poljskog sportskog zrakoplova pronađeni su oko 1,5 km od državne ceste D1 kod Budačke Rijeke. Prema policijskom priopćenju, zrakoplov je pronađen u subotu navečer u 22,55 sati, nakon opsežne potrage.

Pročitajte i ovo Tvrđava Monvidal Uhićen je Pronađen muškarac koji je u Puli gurnuo ženu s tvrđave: Pala s visine od pet metara Spašavanje Jezerski vrh - 4 Kobno planinarenje Detalji stravične nesreće u Albaniji: Poginula hrvatska znanstvenica, 10 sati trajala je akcija spašavanja preostalih planinara

>> EKSKLUZIVNO: Snimka nesreće MIG-ova kod Plaškog

Očevid mjesta nesreć zrakoplova počeo je ujutro kod zaseoka Keser Potoka, u općini Krnjak u Karlovačkoj županiji. Tijela mrtvih poljskih državljana, koji su jučer popodne na putu iz Mađarske u Italiju iz za sada neutvrđenih razloga nad Hrvatskom doživjeli zrakoplovnu nesreću, izvučena su jutros iz olupine i prevezena su na Zavod za sudsku medicinu.

Glavni zrakoplovni istražitelj Dinko Vodanović najavio je da će nakon izvlačenja tijela i osnovnih očevidnih mjera na terenu zrakoplov biti dignut i otpremljen u skladište u Zagrebu na tehnički pregled. Naknadno će se odlučiti hoće li rekonstrukciju događaja obaviti hrvatski istražitelji ili će zrakoplov biti otpremljen u Poljsku, gdje je registriran. Vodanović je već sada u kontaktu s poljskim istražiteljima.

Izvlačenje zrakoplova se zbog kiše možda neće obaviti danas

Također je kazao da se izvlačenje zrakoplova u uvjetima mokrog tla i obilne kiše možda neće obaviti danas, a kako bi se otklonila svaka opasnost da u ovoj nesreći još netko strada.

Načelnik Policijske uprave karlovačke Josip Čelić kazao je da su očevidu nazočni i predstavnici Veleposlanstva Poljske u Hrvatskoj.

Glavni koordinator sinoćnje potrage pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) Vinko Prizmić kazao je za da su oba mrtva tijela pronađena u samom zrakoplovu, te da nije došlo ni do eksplozije ni do zapaljenja zrakoplova.

Preko Hrvatske iz Mađarske letio u Italiju

Glavni istražitelj za zrakoplovne nesreće Dinko Vodanović i sudac istražitelj Mladen Kosijer kazali su da su dogovorene mjere i radnje za obavljanje očevida radi što učinkovitije istrage kako bi se doznao uzrok nesreće poljskog zrakoplova.

Podsjetimo, na području općine Krnjak za cessnom je jučer kasno popodne počela potraga. Informaciju o nestanku zrakoplova DUZS je zaprimio u 15,37 sati od OKC MUP-a, a službeno je proglašen nestalim u 17,20 sati.

Pilot uletio u oblak i naglo skrenuo?

 Pretpostavlja se da je pilot uletio u oblak i naglo skrenuo, kako bi se pokušao izvući iz cijele situacije. Na terenu su u potrazi sudjelovali pripadnici policije, GSS-ovci i DUZS, lovci, šumari, ali i sami mještani koji jako dobro poznaju to područje.  (J.G./K.T/Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene