448819
448819
448819
448819
448819

ZPH pozvala povratnike da ne glasuju za one koji su uništili područja od posebne državne

  • , 02.09.2016., 14:13
  • Autor:
  • komentara

Predsjednik Zajednice povratnika Hrvatske (ZPH), Josip Kompanović, u ime ZPH pozvao je povratnike da na parlamentarnim izborima, 11. rujna, glasuju po savjesti, ali da ne glasuju da one koji su praktično uništili područja od posebne državne skrbi RH.

 
 
 
 
Ilustracija (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)
Ilustracija (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)

Zajednica povratnika Hrvatske (ZPH) u petak je zatražila da se odmah pokrenu postupci za zaustavljanje pristupanja Srbije EU, dok ta zemlja ne ukine sporni zakon o univerzalnoj jurisdikcije za ratne zločine na području bivše Jugoslavije, a povratnike je pozvala da na parlamentarnim izborima ne glasuju za one koji su svojim odlukama uništili područja od posebne državne skrbi RH, za što u ZPH-u smatraju odgovornim bivšu Vladu Zorana Milanovića i tadašnjeg ministra regionalnog razvoja Branka Grčića.

OVDJE ISPROBAJTE APLIKACIJU GDJE SAM 2016.

 Predsjednik ZPH Josip Kompanović na konferenciji za novinare u Osijeku ocijenio je da su posljednji brojni napadi srbijanskih političara na Republiku Hrvatsku i hrvatske branitelje, upravo u ovo vrijeme, dio naručene predizborne kampanje jedne političke opcije, Zorana Milanovića, koji se, smatra Kompanović, u javnosti sada predstavlja kao zagovornik žestokog obračuna sa Srbijom i najveći zaštitnik hrvatskih nacionalnih interesa u odnosima sa Srbijom.

Kompanović je izjavio da Milanović na sve načine pokušava skrenuti pozornost sa činjenice da su praktično polovica ministara u njegovoj Vladi Kukuriku koalicije bili Srbi te prikriti da će, ako pobjedi na izborima, "ponovno povući u Vladu tu istu garnituru".

Pozvao je povratnike da ne zaborave što je tadašnji ministar regionalnog razvoja Branko Grčić napravio područjima od posebne državne skrbi Republike Hrvatske, ocijenivši da su za vrijeme Grčićeva mandata "na tim područjima napravljena veća šteta nego u Domovinskom ratu".
Kompanović je zato u ime ZPH pozvao povratnike da na parlamentarnim izborima, 11. rujna, glasuju po savjesti, ali da ne glasuju da one koji su praktično uništili područja od posebne državne skrbi RH. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se