Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Milanović kolegama

NEMA VIŠE 'KAKO ĆAĆA KAŽE' 'Zemlja nije zastava i grb, zemlja su ljudi'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski premijer Zoran Milanović bio je danas u Sisku.

Hrvatski premijer Zoran Milanović bio je danas u Sisku kod Starog grada na skupu aktivista i simpatizera SDP-a VI. izborne jedinice na kojemu se obratio članovima i simpatizerima stranke.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin i Barbara Štrbac Najavio promjenu Grbin otkrio hoće li poštovati odluku Ustavnog suda i naglasio: "To je životinja stjerana u kut" Peđa Grbin "panika patuljastog diktatora" Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Moji preci borili su se protiv Turaka za Mletke, ali ovi Turci su drugačiji, treba nam pomoć. Ne trebamo se osvrtati na konkurenciju koja je loša. Vidi se sada tko je kakav. Ova kriza s imigrantima pokazuje s kim imamo posla. Tko kaže da voli hrvatsku zemlju, zemlja nije 'zastava i grb', zemlja su ljudi. Četiri godine su iza nas i ispred nas. Radili smo što smo vjerovali da je dobro! Svaka mjera može napraviti korist, ali i štetu. Naše društvo je komplicirano. Nema više 'kako ćaća kaže', tako je bilo nekada, tako je bilo kada se vodilo, mi to ne želimo. Ne želimo za zemlju živu i ogradu, to nema veze s diplomacijom.

'Milanović bi trebao prestati vrijeđati Mađarsku, imigracijski sustav mu je propao'

"Ako susjed stavlja žicu na našu granicu, treba reći, nisam vidio da HDZ-u to smeta, šute. Žica je simbol zla, podjele i mržnje, i na granicu ići neće. Ali zato radimo sve da Hrvatska bude sigurna. Da građani mogu na misu, na kavu, u školu da ih nitko ne ugrožava. Ne ugrožava ih islam i muslimani, već oni sami, i poriv da naprave sve samo za svoje bogaćenje. Stranka ne može biti sindikat za udomljavanje. Ne smijemo davati ljudima iluziju da. ako će ući u stranku. da će nešto. dobiti to nije dobro', rekao je premijer.

'Naš program je jačanje društva', kaže Milanović i komentirao i aktualni štrajk zaposlenih u prosvjeti.

MILANOVIĆ NA KONVENCIJI SDP-A 'Mi nismo nacija žice i ograde, mi smo otvorena nacija vjetra i mora'

'Da nam djeca budu bolja u materinjem jeziku, u engleskom. Radit ćemo sve da učitelji imaju veće plaće, ali ne štrajkom u kampanji, to nije u redu, ne možemo sada nešto davati. Zato ćemo kada dođemo opet na vlast tu nepravdu ispraviti. Kod nas dolaze novi ljudi, nove glave, a vidite HDZ - sve isti ljudi, sve ista ekipa. Nama više ništa ne prijeti osim mangupa', rekao je premijer Milanović u Sisku.

Rekao je i da u SDP-u 'srce imaju, ali i glavu', te da je jučerašnji SDP-ov skup bio divan.

'Mi smo narodna stranka, izbor građana', rekao je.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene