Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Fiksiranje franka

Premijer se sastao s predstavnicima Udruge Franak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović sastao se s predstavnicima Udruge Franak u 14:00 sati u Banskim dvorima.

Nakon što je jučer Vlada donijela odluku o fiksiranju franka na 6,39 kuna na godinu dana, premijer Milanović sastao se danas s predstavnicima Udruge Franak u 14:00 sati u Banskim dvorima.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Analiza Tihomira Cipeka Politički analitičar o najavi da bi se HDZ mogao rušiti kroz Sabor: "Moguće je kad bi to učinio... " Zoran Milanović - 6 Anketa Dnevnika Nove TV Što mislite o odluci Ustavnog suda? Pogledajte kako ste glasali

Podsjetimo, Vlada će Saboru ovog tjedna uputiti izmjene zakona o Potrošačkom kreditiranju kojim se franak fiksira na 6,39 kuna u sljedećih godinu dana, i to na teret financijskih institucija.

'Situacija je eksplozivna'

Prava panika među 60.000 građana s kreditom u švicarcima nastala je kada je valuta vrtoglavo počela rasti. Naime, Švicarska narodna banka (SNB) u prošli četvrtak je odustala od obrane minimalnog tečaja od 1,20 franaka za euro, nakon čega je cijena 'švicarca' skočila prema euru oko 16 posto, i kreće se između 1 i 1,02 franka za euro.

Prema podacima Hrvatske narodne banke (HNB), ukupni iznos kredita vezanih uz švicarski franak krajem rujna prošle godine bio je 23,7 milijardi kuna, a više od 92 posto se odnosi na kredite stanovništvu, prvenstveno stambene.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene