Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pitanje budućnosti RH

Zoran Milanović otkriva ''vojnu tajnu'': Na ovo se čeka već neko vrijeme

Zoran Milanović
Zoran Milanović Foto: Nenad Opacak/Cropix
Predsjednik Republike Zoran Milanović najavio je da će u petak objaviti datum parlamentarnih izbora, nakon što je Sabor dan ranije izglasao svoje raspuštanje.

Zastupnici u Hrvatskom saboru u četvrtak su izglasali raspuštanje svoga 10. saziva.

Predsjednik Republike, koji prema zakonu određuje datum parlamentarnih izbora, to može napraviti najmanje 30, a najviše 60 dana od raspuštanja parlamenta.

Pročitajte i ovo Provjereno: žrtva obiteljskog nasilja - 1 Donosi Provjereno Žene progovorile o strahotama koje su proživjele u sigurnoj kući: "Nekoliko sam puta pomislila - bolje da sam trpjela batine nego što sam ovamo došla"

Predsjednik Republike Zoran Milanović najavio je da će u petak objaviti datum parlamentarnih izbora.

"Vojna tajna. Reći ću vam u petak, kad se vratim u Zagreb'', rekao je Milanović u četvrtak u izjavi za medije u mjestu Sali na Dugom otoku.

Pročitajte i ovo Djeca u vrtiću Virusi se brzo šire Kako smanjiti broj bolesne djece? ''Četiri su najvažnije stvari, a ovo treba djecu posebno naučiti"

S obzirom na rokove, najranija nedjelja za izbore je 21. travnja, a najkasnija 12. svibnja. Između su moguća još dva datuma - 28. travnja i 5. svibnja.

Dan izbora za Hrvatski sabor po zakonu mora biti neradni, a uobičajena je praksa da se održavaju nedjeljom jer tada nema potrebe proglašavati neki dan neradnim.

Pročitajte i ovo Građani na biralištima Prije četiri godine VIDEO "Ako ne stignem danas, glasat ću sutra sigurno": Sjećate se Arsena koji je postao viralan zbog ove izjave?

Mnogi smatraju da 5. svibnja neće biti opcija s obzirom na to da je te nedjelje pravoslavni Uskrs.

Koji god datum naposljetku bio, ne bi bilo zgorega da provjerite znate li u kojoj ćete izbornoj jedinici glasati s obzirom na nedavne izmjene na izbornoj karti, podsjetite se što je preferencijalno glasanje, a možda se kanite i prijaviti za birački odbor, ali ne znate kako.

Osim na stranicama DNEVNIK.hr-a, brojne korisne informacije možete naći i na službenim internetskim stranicama Državnog izbornog povjerenstva (DIP) te eGrađani.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene