Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Facebook objava

Milanović: "Kao svaki ugroženi diktator, Plenković medije proglašava neprijateljima"

Zoran Milanović
Zoran Milanović Foto: Goran Mehkek/Cropix
Hrvatski predsjednik Zoran Milanović ponovno se oglasio na svojem Facebook profilu i direktno prozvao premijera Andreja Plenkovića.

Na svom Facebook profilu ponovno se oglasio hrvatski predsjednik Zoran Milanović. U objavi se referirao na audiosnimke koje su iscurile u javnost, a u kojima premijer i predjednik HDZ-a Andrej Plenković optužuje pojedine medije da od njih Milanović prepisuje.

Kao glavni problem Milanović je istaknuo lex AP kojim se ograničavaju slobode medija, a posebno onih koji razotkrivaju korupcijske afere.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Zadnji dan kampanje Plenković vrlo ležerno komentirao snimke na kojima vrijeđa DP i Most: Na jedno je zamalo umro od smijeha

Pročitajte i ovo Damir Krstičević, bivši ministar obrane Nevjerojatno Svećenik vjernicima rekao da glasaju po savjesti, ali za oltar pozvao Krstičevića

Objavu predsjednika Milanovića prenosimo u cijelosti.

"Andreju Plenkoviću ne smetaju pljačka države i korupcija koju godinama provode članovi HDZ-ovog kartela. Ne smeta mu što vodi najkorumpiraniju Vladu u hrvatskoj povijesti. Ali smetaju mu oni koji govore o tome i mediji koji još uvijek slobodno pišu o njegovom kriminalu i korupciji. I kao svaki raskrinkani i ugroženi diktator, Plenković ih proglašava neprijateljima i urotnicima.

Zato je, sada je valjda svima jasno, donio Lex AP i zato Turudića pod svaku cijenu želi instalirati u DORH. Slobodni mediji prijetnja su Plenkovićevom kriminalnom režimu i ako ih ne može kupiti onda će ih ušutkati represijom i silom. I tome se moramo suprotstaviti, jer bez slobodnih medija nema slobodnog društva. Nakon 17. travnja ćemo odmah ukinuti Lex AP i zaustaviti zakupce oglasnog prostora koje je Plenković pretvorio u svoju propagandnu mašineriju preko koje kupuje i kontrolira medije. Dosta je", stoji u Milanovićevoj objavi.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene