Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"To treba iskorjeniti"

Milanović o krizi u Vladi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
O krizi vlasti, drugoj u manje od godinu dana na pitanje Dnevnika Nove TV progovorio je i bivši premijer Zoran Milanović. Zbog Agrokora, a ponajviše kredita HPB-a, on ne bi, kako kaže, dvojio oko smjene ministra Zdravka Marića.

"Ja bi stvarno pozvao sadašnjeg predsjednika Vlade da smijeni ministra financija, jer to je neobranjivo! Dakle, nema smisla da zemlja bude u krizi. Ne ulazim uopće u unutarnje odnose Mosta i HDZ-a - naprosto taj čovjek je napravio nešto što se ne radi. Nedopustivo je da netko tko je na visokoj političkoj dužnosti, tko je naredbodavac, regulator u financijskoj ustanovi koja je 100 posto u državnom vlasništvu, a to je Hrvatska poštanska banka koja je u krizi, kojoj treba dokapitalizacija, u vrijeme najveće ekonomske krize uzima povlašteni kredit, ode nakon godinu dana u Agrokor i zadrži te uvjete. Ja ne kažem da je to kriminal, ali priča da je to pokriveno pravilima je ona stara priča neprijatelja otvorenog društva jer neke od najvećih svinjarija u povijesti moderne civilizacije su rađene u skladu s uredbama, naredbama, pravilnicima i bile su pokrivene njima. To je naprosto nemoralno i to se ne radi i to treba priznati. U protivnom, ja ovo vidim kao jednu malu krizu Hrvatske! Dakle, ne mogu vjerovati - imam svoje mišljenje o HDZ-u i o Andreju Plenkoviću, ali ne mogu vjerovati da im je to normalno! Jer znam da tamo ima ljudi kojima to nije normalno! I to treba iskorijeniti jednom za svagda.

Pročitajte i ovo Nikola Grmoja i Sabina Tandara Knezović - 1 Izborna matematika Grmoja otkrio hoće li podržati Milanovića: "Za što se čeka Most?" Zoran Milanović Pozvao na glasanje Milanović: ''Tko god je dignuo ruku za Turudića, neprijatelj je Hrvatske''

Financijske ustanove u kojima je država dominantan ili jedini vlasnik ne mogu davati nikakve kredite državnim dužnosnicima koji su istovremenu u tim ustanovama regulatori koji pišu pravilnike i onda kažu da je sve po pravilima. To je jednostavno pravljanje budala od naših ljudi!

Konkretni ministar, koji može biti simpatičan ili ne, nekome više nekome manje, je napravio ozbiljan prekršaj. I to je to!

Ja bi očekivao da i predsjednica RH u pauzama od svojih turneja kaže nešto ovako. Dakle to nije stranačka stvar! Rekao bi da se to događa i u SDP-u! Mi smo takve uklanjali.

Ili neka raspišu izbore, ja predlažem da smijene tog ministra. Ili neka on sam da ostavku. Ne mogu vjerovati da netko u 2017. godini u Hrvatskoj misli da je takvo nešto ok. Nije ok!"

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene