449393
449393
449393
449393
449393

Milanović i Plenković pozvani u petak na sučeljavanje na Novoj TV

  • , 07.09.2016., 19:46
  • Autor:
  • komentara

U petak, 9. rujna, posljednjeg dana kampanje, u 20 sati , Zoran Milanović i Andrej Plenković imaju zadnju priliku da se obrate biračima u nastupu koji može odlučiti tko će od njih dvojice biti sljedeći hrvatski premijer.

 
 
 
 
Zoran Milanović o sučeljavanju (Video: Vijesti u 17h)
Zoran Milanović o sučeljavanju (Video: Vijesti u 17h)

Prema ukupnim rezultatima velikog terenskog istraživanja Nove TV, provedenog u 10 izbornih jedinica, najbolje rezultate ostvaruju Narodna koalicija i HDZ, a Zoran Milanović i Andrej Plenković najizgledniji su kandidati za premijera RH. Stoga je Nova TV, kako je ranije najavljeno, uputila pozive Zoranu Milanoviću i Andreju Plenkoviću, za sučeljavanje programa u petak 10. rujna. Moderator sučeljavanja biti će Mislav Bago, voditelj projekta Izbori 2016.

'Pripremio sam najaktualnija pitanja za oba kandidata na koja želimo čuti konkretne odgovore kako bi svi zajedno donijeli sigurnu odluku kome dati svoj glas u nedjelju. Siguran sam da će biti jako zanimljivo i dinamično jer je sučeljavanje u petak zadnja prilika prije izbora za prenijeti ključne poruke i planove biračima. Na ovim izborima svaki glas može biti odlučujući. Ovo im je zadnja prilika da ga pridobiju za sebe',  izjavio je Bago.

Ako se samo jedan od pozvanih čelnika odazove pozivu, isti će imati priliku jedan na jedan razgovarati s Bagom u najgledanijem informativnom programu.

Politilki analitičar o tome zašto je važno prihvatiti poziv na sučeljavanje

Politički analitičar profesor Tihomir Cipek obrazložio je zašto je sučeljavanje važno i koja je poruka ako se netko ne odazove ovakvom pozivu.

'Sučeljavanje je važno jer pokazujete da poštujete svoje birače. Drugo, možete svoje ideje posredovati javnosti. Treće, možete na temelju tog posredovanja i komunikacije s javnošću riješiti neizvjesnost i dobiti. Vrlo su tijesni izbori i bilo bi šteta da hrvatska javnost bude uskraćena za informacije o stavovima naših političkih lidera. Mislim da bi i njima dobro došlo da probaju dodatno mobilizirati birače', rekao je Cipek.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se