Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kosa, Nokti, Koža....

Znate li što se sve dogodi s površinom tijela u godini dana?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zanimljivi podaci svjetske dermatologije iznenadili su mnoge građane koji nisu ni slutili što se sve dogodi s površinskim dijelovima tijela u godinu dana! Otpadne i nekoliko kilograma kože, oči izluče i do 100 litara suza, izrastu centimetri kose i noktiju...

Nokti u godinu dana narastu 3,8 centimetara. 'Obično kad pacijent dođe s nekom infekcijom, svi žele odjedanput rješenje, međutim toga nema, nokti sporo rastu', kazala je dermatologinja Ivana Nola.

>>
Znanstvenici otkrili zašto nam se prsti smežuraju u vodi

Pročitajte i ovo Potraga za tijelom djevojčice - 1 Nema rezultata Dankini krvnici tijelo su premjestili više puta? Policija će ponovno proći već pretraženo područje Danka Ilić "Nema tragova" Djed djevojčice Danke oglasio se u suzama: "Želim skinuti ljagu s obitelji, u meni i dalje tinja..."

No, dobra vijest za sve one koji puštaju kosu jest da kosa raste brže ljeti nego zimi. 'U određenim periodima života kada imamo jači metabolizam, kada je bolja ishrana, kada nam je standard života bolji i kosa brže raste', kazala je Nola.

Mnogi će se iznenaditi i na podatak da tijekom godine dana oči izluče 83 litre suza. 'Svaki treptaj oka povezan je s takvom suzom', objasnila je Nola. Kože pak odbacimo 3,9 kilograma godišnje jer ona se obnavlja svakih 28 dana.

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene