Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odlazak u kupnju

Znate li kamo Slavonci odlaze kupiti jeftinije hrvatske proizvode?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
O životu na istoku zemlje možda najbolje svjedoči podatak kako je sve više onih koji po namirnice putuju u Srbiju.

Od Osijeka do pograničnog mjesta Bogojeva vožnja traje oko pola sata, a hladnjak je moguće napuniti za upola nižu cijenu i to ni više ni manje, nego hrvatskim proizvodima! Na parkiralištu trgovine u Bogojevu, većinom su hrvatske registracije. Prtljažnici su puni.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Napetost zbog rezolucije Genocid u Srebrenici ponovno izaziva tenzije, Vučić poručio: "Suprotstavit ćemo se koliko možemo" Ilustracija Sastanak s trgovcima Vlada hitno pozvala trgovce na sastanak: Želi da vrate cijene na staro za 1300 proizvoda

Kupuje se sve. Cijene su i do pedeset posto manje nego u Hrvatskoj. 'Paprika je kod nas 10 kuna, ovdje je paprika 4 kune', rekao je Slavko iz Osijeka.'Domaći srpski proizvodi su jeftiniji, ali i proizvodi iz Hrvatske su jeftiniji', rekao je Nikola iz Osijeka. Dvije trgovine u malom mjestu uz granicu praktički žive od hrvatskih kupaca.

>> Što to nakon godinu dana plaćamo skuplje, a što jeftinije

'Kažu da im je sve povoljnije, da im se isplati. Nema nešto određeno, uglavnom sve ide, sva roba,', rekla je trgovkinja Sanja Đorđević. U kolicima se nađe i puno hrvatskih proizvoda. 'Sve naše kupujemo. Naši proizvodi ovdje su jeftiniji nego kod nas. Mi živimo u Osijeku, za pola sata smo tu, normalno da dođemo tu kupiti', rekla je Lahorija iz Osijeka. Hrvatska potiče izvoz, a PDV i carina u Srbiji su manji pa su tako i hrvatski proizvodi jeftiniji. Za one koji žive blizu granice računica je jasna.

'Kupimo sve za kuću, što god možemo prenijeti. Puno je jeftinije, isplati se', rekla je Dragana Đorđević iz Vukovara. Isplati se svima osim trgovcima u Hrvatskoj. S najavljenim povećanjem cijena od jeseni, mnogi će i dalje kolica gurati preko granice. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene