Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj zlostavljanja djevojčice

Slavonski Brod: Kaznene prijave protiv pet osoba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slučaj podvođenja i seksualnog zlostavljanja djevojčice iz Slavonskog Broda dobiva nastavak. Podnesene su kaznene prijave protiv pet osoba.

Nad četiri muške osobe u dobi od 19 do 53 godine i jednoj 23-godišnjakinji provedeno je kriminalističko istraživanje zbog sumnje u kaznena djela Podvođenje i Spolni odnošaj s djetetom, izvijestila je PU brodsko-posavska.

Pročitajte i ovo Policija istražuje smrt Ukrajinca Nova saznanja Policija o mrtvom Ukrajincu u Slavonskom Brodu: Privedene još tri osobe Amit Soussana 55 dana torture "Držali su me okovanu u dječjoj sobi. Natjerao me da maknem ručnik i prislonio mi pištolj na čelo"

>> Opačić o slučaju podvođenja djevojčice: Osobno ću provjeriti što radi Centar u Brodu

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija je podnijela kaznene prijave Županijskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu protiv 53-godišnjaka i 23-godišnjakinje zbog kaznenog djela Podvođenja, te kaznenog djela Spolni odnošaj s djetetom protiv 53-godišnjaka i trojice muškaraca u dobi od 19, 20 i 42 godine.

Dvije osobe, 53-godišnji muškarac i 23-godišnja djevojka privedeni su sucu istrage brodskog Županijskog suda, a večeras se očekuje i sučeva odluka o određivanju pritvora.

Kako doznajemo, riječ je o policijskom epilogu strahovite priče o kojoj smo izvještavali protekli tjedan. Slučaj podvođenja djevojčice otkrila je inspekcija Ministarstva socijalne politike i mladih obavljajući nadzor nad Centrom za socijalnu skrb u Slavonskom Brodu. Nadzor se obavljao zbog nemara i zlostavljanja djece te smrti tromjesečnog dojenčeta u jednoj obitelji, a u drugoj je obitelji otkriveno podvođenje maloljetnice.

Podsjetimo, Ministrica Milanka Opačić nakon nadzora u Centru za socijalnu skrb tražila je smjenu djelatnika koji su odgovorni zbog nereagiranja na višegodišnje nasilje nad djecom. U ovom slučaju starija je sestra podvodila mlađu, a u seksualnom zlostavljanju sudjelovao je i otac.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene