Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubojstva i samoubojstvo

Zločin u Osijeku počinjen ilegalnim oružjem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U kući ubojice iz Osijeka policija je pronašla cijeli arsenal oružja i streljiva. Poluautomatska puška kojom je ubio dvoje ljudi i na kraju presudio i sebi, u Hrvatskoj se ne može legalno posjedovati.

Na mjestu tragedije tri svijeće. Podsjetnik na tri ugašena života. Dvostruko ubojstvo i samoubojstvo. 'S više hitaca usmrtio je 47-godišnjaka, gosta koji se nalazio u objektu', rekao je Darijo Premec, glasnogovornik PU Osječko-baranjske, za Dnevnik Nove TV.

Pročitajte i ovo Privođenje osumnjičenog za ubojstvo - 8 užas u Vrapču FOTO Ovo je osumnjičeni za ubojstvo majke: Zadao joj je više uboda, a onda otišao u kafić Mjesto napada terorizam u Australiji Tinejdžer izbo muškarca kuhinjskim nožem, ustrijelila ga policija

Druga je žrtva djelatnica kafića i supruga počinitelja. 'Potom je ispalio više hitaca u 39-godišnjakinju koja je bježala iz ugostiteljskog objekta kroz stražnja vrata u dvorište i nažalost usmrtio je', dodaje Premec.

Nekoliko sati kasnije počinitelj si oduzima život. '59-godišnjak je izvršio samoubojstvo poluautomatskom puškom s kojom je pucao i u dvoje ostalih smrtno stradalih', kaže Premec.

Dok policija utvrđuje motive, prijatelji i susjedi počinitelja se zgranuti. 'Uvijek se govori za nekog koga nema dobar je. Ali stvarno je bio dobar prema nama', rekao je Jovan Rajter, susjed.

Dok je pucao u suprugu, bio je na liniji sa kćerima - Poručio im da brinu za baku!

Oružje kojim je počinjen ovaj strašan zločin u Hrvatskoj se ne može legalno posjedovati. Pretragom počiniteljeve kuće, policija je pronašla arsenal ilegalnog oružja - kilogram TNT eksploziva, protupješačku minu, ručnu bomba, 3 metra sporogorećeg štapina te 120 komada različitog streljiva. Oružje je to zaostalo iz Domovinskog rata.

'Apeliramo ponovo na sve građane da je u tijeku akcija Manje oružja, manje tragedija- izbacimo uljeza. Pozivamo građane da svoje oružje koje imaju, eksplozivne tvari, mogu predati bez sankcija', istaknuo je Premec

U slučaju da policija na drugi način dozna da građanin posjeduje ilegalno oružje prijeti mu zatvor ili novčana kazna do 100 tisuća kuna. Tragedija, poput osječke, podsjeća da ni to nije dovoljno. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene