Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

USKORO UŽIVO Milanović sazvao izvanrednu konferenciju za medije: Pogledajte što je dočekalo novinare

Sam si presudio

Dok je pucao u suprugu, bio je na liniji sa kćerima - Poručio im da brinu za baku!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon više od pet sati drame u Osijeku, muškarac koji je ubio dvoje ljudi u lokalnom kafiću, na kraju je i sam sebi oduzeo život.

Nešto poslije 16,30 sati policajci su ušli u osječki kafić i pronašli mrtvo tijelo osumnjičenog za subotnje dvostruko ubojstvo, Ivicu Petričevića (59). Pretpostavlja se kako je Petričević sam sebi oduzeo život, izvijestila je osječko-baranjska policija.

Pročitajte i ovo Screenshot U policijskoj postaji Šokantno otkriće: Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke nije umro prirodnom smrću Okupljanje inicijative Mihaela Berak Pet mjeseci kasnije: Inicijativa traži ostavke zbog 'šutnje' u slučaju ubojstva osječke studentice

Glasnogovornik PU osječko-baranjske Darijo Premec izjavio je da su specijalci u ugostiteljski objekt ušli nakon što se čuo pucanj. Po ulasku su zatekli mrtvo tijelo muškarca za kojega se sumnja da je prijepodne u tom kafiću ubio dvije osobe.

Očevidom će se utvrditi pojedinosti ovih događaja, a nove informacije će se javnosti plasirati u nedjelju na konferenciji za novinare koja će se održati u 11 sati, dodao je Premec.

Izvijestio je da su, nakon višesatnih pregovora, policajci zadnji kontakt s osumnjičenim imali nekoliko minuta prije ulaska, a nakon što se iz unutrašnjosti kafića čuo zvuk sličan pucnju ušli su unutra. Djelatnici Hitne pomoći konstatirali su smrt osumnjičenog.

Premec je rekao i kako će se identitet ubijene žene i muškarca utvrditi tijekom očevida, a po neslužbenim informacijama osumnjičenik je usmrtio svoju suprugu i jednoga od gostiju kafića.

Policija je zbog sigurnosnih razloga tijekom opsade kafića blokirala dio ceste Sv. Leopolda Bogdana Mandića kod trgovačkog centra Avenue Mall, preko puta kojega se odvijala cijela drama.

Policija s osumnjičenikom pregovarala više od 5 sati

Policijski službenici pregovarali su s osumnjičenikom za dvostruko ubojstvo u osječkom ugostiteljskom objektu.

Glasnogovornik PU Darijo Premec izjavio je novinarima na mjestu događaja da policijski službenici, među kojima su i pripadnici specijalne policije, rade na uhićenju osumnjičenika, s kojim je uspostavljen kontakt preko službenog pregovarača.

Premec tada još nije mogao potvrditi je li osumnjičenik, koji je ubio ženu i muškarca, pucao i na policiju, već je rekao da će se takve informacije još provjeriti.

U policiji nisu mogli potvrditi ni neslužbene informacije da je osumnjičenik usmrtio svoju suprugu, jer identitet usmrćenih tada još nije bio potvrđen.

Policija je ubrzo nakon pucnjave, s velikim brojem vozila, blokirala područje kod ugostiteljskog objekta te je pozvala građane da radi sigurnosti ne prilaze mjestu događaja.

Novinari su razgovarali i sa sinom vlasnika osječkog kafića, Tihomirom Međugorcem. Rekao je da je oko sedam sati otvorio radnju, a njihova djelatnica, koja je bila supruga napadača te jedna od dvije žrtve, kasnila je na posao. Kada je došla pitao ju je što nije u redu, a ona je rekla da je u pitanju razvod sa suprugom.

Nakon što je obavio što je morao, Tihomir je otišao kući gdje je nešto kasnije od jednog od zaposlenika zaprimio poziv da hitno dolazi jer se vjerojatno dogodilo ubojstvo.

Kaže da se ubijeni gost navodno umiješao u svađu žene i osumnjičenog za ubojstva i na njegove prijetnje kako će pucati, poručio mu da neće posezati za oružjem. Međutim, napadač je nakon toga navodno otišao do svog vozila iz kojeg je izvadio pušku i vratio se u ugostiteljski objekt.

Riječ je o bivšem branitelju koji je već nekoliko godina u mirovini.

Sve je počelo oko podne, kad je Petričević iz automobila izvadio pušku i ušao u kafić te otvorio vatru.

Od jedne susjede doznajemo da je ubojica prije čina nazvao svoje kćeri te je ostavio liniju otvorenu dok je pucao. Kćerima je navodno poručio da se brinu za baku. Ništa od navedenog policija nije mogla potvrditi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene