Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Želi mijenjati SDP

Zlatko Komadina otkrio 3 ključna politička cilja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novo vrijeme sa sobom nosi nove izazove za SDP, koji se mora mijenjati i postati otvorena stranka, stranka svih svojih članova, stranka koja okuplja i privlači građane i stranka, koja će mijenjajući sebe, mijenjati i Hrvatsku, poručio je Zlatko Komadina, potpredsjednik SDP-a i kandidat za predsjednika stranke u priopćenju u kojem navodi prijedloge Programskih smjernica SDP-a.

„Naša stranka mora postati demokratska i moderna promjena, ona koju želimo vidjeti u društvu. Prvo moramo demokratizirati i modernizirati sebe, da bismo mogli demokratizirati i modernizirati društvo. Vrijeme je za promjene, za demokratski i moderan SDP“, naglašava Zlatko Komadina i ističe kako SDP mora postati moderna, značajno više socijaldemokratska stranka po sadržaju i načinu djelovanja, a ne samo po nazivu.

Pročitajte i ovo Liste Rijeke pravde - 1 Jesu li partneri dobili previše? Ne misle svi da su liste Rijeke pravde – pravedne: "Peđa Grbin bi više trebao osluškivati teren" Mišel Jakšić, saborski zastupnik Za Dnevnik Nove TV Mišel Jakšić otkrio tko će biti nositelji lista SDP-a: "Imamo jedan sjajan spoj. Ima nezadovoljnih, ali su u manjini"

'Samo tako SDP ponovno može postati pobjednička stranka. Tri su ključna politička cilja za budućnost SDP-a i Hrvatske: kreiranje programa SDP-a i javnih politika kao pokretača gospodarskog i društvenog razvitka Hrvatske, demokratizaciju i decentralizaciju stranke te okupljanje svih socijaldemokratskih snaga u stranci i društvu, kroz koje će se okupiti stranački ljudski potencijal, društveni intelektualni potencijal i različiti društveni dionici koji mogu doprinijeti napretku Hrvatske, ističe Komadina.

Na ovim ciljevima temeljit će se Programske smjernice za bolji SDP, dokument koji će Komadina ubrzo predstaviti članstvu SDP-a i hrvatskoj javnosti. Komadina ukazuje da demokratizacija SDP-a podrazumijeva decentralizaciju i sudjelovanje članstva u odlučivanju, u kreiranju programa i politika te u donošenju odluka i kadrovskoj politici stranke. „Politiku i političko moramo vratiti u stranku, a stranku moramo vratiti članovima“, poručuje Komadina.

U Programskim smjernicama za bolji SDP, Komadina će jasno definirati 4 stupa demokracije u stranci:

1) proširenje modela 'jedan čovjek-jedan glas', uvedenog prije osam godina, i za ostale dužnosti u SDP-u

2) zalaganje za preferencijalno glasovanje stranačkih organizacija za liste kandidata za predstavnička tijela u državi, kao što su npr. Sabor ili gradska vijeća

3) otvaranje rasprave o stranačkim predizborima za kandidate za izvršnu vlast

4) otvaranje stranačkog i javnog dijaloga o programu, politikama i statutu, u kojoj će svoj doprinos moći dati svi članovi, sve organizacije i progresivne snage u društvu.

„Otvorit ćemo stranku članstvu i javnosti te pokrenuti dijalog s hrvatskim društvom,“ naglašava Komadina.

Zaključno, Zlatko Komadina poručuje: „Kandidiram se za predsjednika SDP-a jer zajedno s članstvom želim mijenjati SDP. Stiglo je vrijeme promjena. Povjerenje članstva obvezuje me da zajedno promjenama stvorimo uspješan SDP. SDP, to smo svi mi!“ (Agencija VLM)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene