Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PREDSJEDNIŠTVO SDP-a

ZLATKO KOMADINA O TOME JE LI SDP-OV ŠEF IZ SJENE: "Di ja mogu stati u sjenu"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Iblerovom trgu u tijeku je sjednica Predsjedništva SDP-a, na kojoj bi trebalo biti riječi i o pripremama za lokalne izbore, ali i o istraživanju tko bi mogao biti kandidat stranke za gradonačelnika Zagreba.

Najveća oporbena stranka danas održava sjednicu svog predsjedništva. Ispred sjedišta SDP-a na Iblerovu trgu javila se reporterka Nove TV Tatjana Krajač.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tonino Picula u Rijeci ''Hrvatsku u skorije vrijeme očekuju nove epizode" Slika nije dostupna 'Hrvatska diše ulijevo' VIDEO Komadina: SDP-u potreban novi smjer i nove politike!

"SDP će se na sjednici baviti aktualnom političkom situacijom. Tako su rekli mnogi članovi Predsjedništva SDP-a na ulasku u stranačke prostorije. No, iza SDP-ovaca je intenzivan tjedan, prvenstveno iza njihovog predsjednika Davora Bernardića. Naime, u ponedjeljak se nakon višemjesečne šutnje oglasio bivši predsjednik SDP-a Zoran Milanović i poslao jasnu poruku Davoru Bernardiću da treba preuzeti stranku čvršće u svoje ruke, a ne dopustiti da neki drugi ljudi vladaju strankom iz sjene.

Mnogi su to protumačili kao poruku Bernardiću da treba preuzeti uzde, kako neki kažu, a ne dopustiti da mu Zlatko Komadina i Rajko Ostojić, koje mnogi nazivaju njegovim ljudima iz sjene, vladaju strankom.

Davor Bernardić cijeli se tjedan pravda da nema puča unutar SDP-a, da možda ima nezadovoljnih, ali da je stranka stabilna i da on vrlo dobro vodi stranku. To je ponavljao i u intervjuu ovog tjedna za Dnevnik Nove TV", kazala je Krajač.

Upitan pokušava li on iz sjene voditi SDP umjesto Davora Bernardića, Zlatko Komadina je odgovorio: "Di ja mogu stati u sjenu, pa di sam ja u sjeni. Prema tome, ja ništa ne vodim iz sjene, pomažem kolegama koliko mogu i znam, ako tko što pita".

Arsen Bauk kazao je pak da nije ni prvi ni zadnji put da rejting stranke pada te da on pamti i niže rejtinge, "recimo, prije dvije i pol godine, tri". Na pitanje koliko je to dobro ili loše pred lokalne izbore, kazao je: "Pred lokalne izbore bi bio bolje da rejting raste nego da pada".

Lokalni izbori prvi su test za Bernardića i stranačko vodstvo. Na pitanje jesu li spremni i kada će biti poznata SDP-ova taktika, Krajač je kazala: "Pa, vrlo je teško govoriti o SDP-ovoj taktici zato što taktike zapravo još nema, točnije, ona nije poznata. Danas bi se trebalo na Predsjedništvu, kao sam neslužbeno doznala, govoriti i o tome. Isto tako, spominje se i istraživanje koje je stranka naručila o tome tko bi trebao biti njihov kandidat za gradonačelnika Zagreba, iako su i danas svi ponavljali da će odluku donijeti Gradska organizacija SDP-a, a nikako ne Predsjedništvo i vrh stranke, kao što se radilo na prošlim lokalnimn izborima od strane Zorana Milanovića.

Mnogi su govorili da je najbolji kandidat Davor Bernardić, no teško je očekivati da će aktualni predsjednik stranke ući u tu utrku. Isto tako, treba spomenuti i da je na ovu sjednicu Predsjedništva prije nekoliko trenutaka stigao Tonino Picula, protukandidat na unutarstranačkim izborima, koji nije član Predsjedništva, i zapravo se ne zna razlog zašto je on na ovu sjednicu pozvan."

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene