Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Početak kraja Zorana Milanovića?

VIDEO Komadina najavio kandidaturu za predsjednika SDP-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najava kandidature za predsjednika stranke Zlatka Komadine dodatno je zakuhala atmosferu uoči sjednice Glavnog odbora SDP-a u subotu.

Zlatko Komadina, potpredsjednik SDP-a, najavio je da će se kandidirati za predsjednika SDP-a.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin "panika patuljastog diktatora" Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas" Ustavni sud odlučio o Zoranu Milanoviću (Na slici Miroslav Šeparović, predsjednik Ustavnog suda) Dva dana nakon izbora Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"


'Kandidirat ću se za predsjednika stranke na idućim izborima', kazao je Komadina novinarima nakon sjednice Predsjedništva SDP-a koje je razmatralo slučaj Slavka Linića i njegovo isključivanje iz stranke. Na pitanje treba li pričekati redovne unutarstranačke izbore, dakle za dvije godine ili treba ići u raspisivanje izvanrednih izbora za šefa SDP-a, Komadina je rekao: 'Pričekajte subotu'.
 

U subotu se sastaje Glavni odbor stranke koji će imati konačnu riječ o eventualnom isključivanju Slavka Linića iz SDP-a. Komadina je jedan od visokopozicioniranih SDP-ovaca koji podržava Linića. Otvorenu podršku su mu dala i dva ministra; Rajko Ostojić i Mirando Mrsić te predsjednik najveće SDP-ove organizacije, one zagrebačke, Davor Bernardić.


Predsjedništvo SDP-a izbacuje Linića

 

Sjednica Glavnog odbora u subotu očito će biti prijelomni trenutak za SDP; da bi se proveli izvanredni izbori u stranci, odnosno da bi se smijenilo Zorana Milanovića, to treba zatražiti pet stranačkih organizacija ili dvije trećine članova Glavnog odbora.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene