Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Grad u bankrotu

Zlatar: Zaposleni u Gradskoj upravi nakon 8 mjeseci dobili plaću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zaposleni u Gradskoj upravi u Zlataru te u svim gradskim ustanovama danas su nakon osam mjeseci primili plaće od kojih je zadnja ona za studeni.

Zlataru je više mjeseci blokiran račun zbog milijunskih dugova dobavljačima i bankama. Plaće su se mogle isplatiti jer je Vlada Republike Hrvatske iz interventnih sredstava gradu odobrila 1,5 milijuna kuna. Zbog dugova u gradskoj blagajni bivšega gradonačelnika Marijana Đureka (HNS), gradonačelnik Miroslav Kopjar (HDZ) zamolio je prije mjesec dana premijerku Jadranku Kosor za pomoć pa je vlada početkom prosinca Zlataru odlučila pomoći s 1,5 milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Dalibor Kratohvil povećanje od 56 posto Šefu HOK-a povećali i ovako golemu plaću: Upravni odbor u tome ne vidi problem, kažu da je to sve zbog njegova rada i angažmana Imaš pravo, ostvari ga IMAŠ PRAVO, OSTVARI GA! Ne znate trebate li prijaviti porez na dohodak? Stručnjaci su izračunali kako roditelji mogu ostvariti maksimalan povrat poreza!

A zbog osnovane sumnje da je zlorabio položaj i ovlasti kako bi pogodovao izvođačima komunalnih radova, prošli su tjedan u koordiniranoj akciji USKOK-a i policije 'Carevo ruho' uhićeni bivši zlatarski gradonačelnik Đurek, ravnatelj krapinsko-zagorske Županijske uprave za ceste Vlado Kavač, direktor Konstruktora iz Zlatara Zoran Zeba te poduzetnici Mato Crnac i Marica Duktaj, kojima je i određen jednomjesečni pritvor. Troje obrtnika i poduzetnika, također uhićenih u akciji, pušteni su da se brane sa slobode.

Kriminalističkim istraživanjem o nepravilnostima u poslovanju Zlatara utvrđeno je da je taj grad pretrpio štetu od najmanje 20 milijuna kuna. Policija je tada priopćila kako je utvrđeno da je bivši zlatarski gradonačelnik, s namjerom pribavljanja protupravne imovinske koristi za više trgovačkih društava i obrta, zadužio grad kreditima koje je podizao u poslovnim bankama bez odgovarajuće suglasnosti Gradskog vijeća i Vlade Republike Hrvatske iako je znao da Zlatar nema prihode kojima bi mogao otplaćivati kredite. Zato je došlo do blokade računa grada, prezaduženosti te poremećaja u financiranju tekuće likvidnosti i nemogućnosti podmirivanja javnih potreba.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene