Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Splićani se žale Baldasaru

'Životi su nam pretvoreni u pakao, bezobrazno i nemilosrdno smo istjerani iz kvarta'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stanari splitskog Manuša poslali su u srijedu pismo gradonačelniku Ivi Baldasaru u kojem upozoravaju da su im gradnjom poslovno-garažnog kompleksa "Small Malla", odnosno prometnom regulacijom ulicama njihova naselja radi pristupa gradilištu, životi pretvoreni u pakao te su "bezobrazno i nemilosrdno" istjerani iz kvarta.

"Svojom samovoljom naše ste živote simbolički preokrenuli naopačke i pokazali koliko smo vam nevažni, a novom cestovnom regulacijom naše živote izvoljevate ugrožavati svakodnevno. Poštovani gradonačelniče - koji se svakodnevno sve više udaljavate od bilo kakve transparentnosti i građanske korektnosti - vi nas svojim ponašanjem prisiljavate da se umjesto svojim uobičajenim poslovima i dužnostima bavimo protuzakonitostima vašeg, a ne gradskog i našeg strateškog projekta", stoji u pismu.

Pročitajte i ovo Sudar autobusa i automobila D8 bila zatvorena za promet Težak sudar busa i dvaju auta u Dalmaciji: Četiri osobe prevezene na pružanje liječničke pomoći Split - 36 Puljak se protivi Oporba traži raskidanje ugovora o pravu građenja Small Malla u Splitu

Stanari Riječke i Istarske ulice navode i kako ne mogu vjerovati da je Grad gradnju tog objekta naveo kao svoj strateški interes. Upozorili su da su radnici prilikom rušenja starog objekta s krova zgrade "potpuno nepropisno i amaterski" rušili azbestne ploče, ugrožavajući im zdravlje, a zamjeraju i da na oglasnoj tabli gradilišta nedostaju brojevi građevinskih parcela.

Baldasar: Sanacija Karepovca je nadpolitičko pitanje

"Teren na kojem je započela gradnja 'Small Malla' nije u vlasništvu investitora objekta, nego je vlasništvo Grada, a 'Centar Brač' ima pravo građenja koje je kupio od Grada. Bilo bi zanimljivo vidjeti koliko je novca Grad dobio od investitora za pravo građenja i kriju li se tu kakvi strateški ciljevi i čiji", ističu stanari u pismu.

Oni su zadnjih mjeseci više puta prosvjedovali zbog početka gradnje poslovno-garažnog objekta, upozoravajući na opasnosti zbog izmjene prometne regulacije. Tvrdili su i da nitko od nadležnih nije tražio mišljenje gradskog kotara, te zbog tih radova ne samo da će imati teži pristup svojim kućama, već neće imati ni gdje parkirati.

I tada su gradonačelnika prozivali da pogoduje investitoru, na što im je on odgovorio da je sve u skladu sa zakonom i građevinskom dozvolom.

Baldasar odbacio prozivke stanara Manuša da pogoduje investitoru

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar odbacio je u srijedu prozivke stanara naselja Manuš da pogoduje investitoru koji gradi poslovno-garažni objekt "Centar Brač" u središtu grada, zbog kojega stanari upozoravaju da im je otežan svakodnevni život.

"Na sva konkretna pitanja već smo više puta odgovorili i mogu samo ponoviti da se sve radi sukladno zakonu i propisima, te da su sve optužbe nekolicine stanovnika Manuša navedene u pismu neutemeljene i uvredljive. Pravo nezadovoljnih građana je da na ovakav način izražavaju svoj stav, kao i da prijave nadležnima na provjere sve što smatraju potrebnim. Moje je pravo i dužnost, kao gradonačelnika, da realiziram projekte koji potiču razvoj gospodarstva i otvaranje radnih mjesta i od toga neću odustati, bez obzira na ovakve uvrede, pritiske i ucjene. Ipak, koristim ovu priliku da se zahvalim brojnim sugrađanima koji shvaćaju i prihvaćaju kako život u gradu podrazumijeva i gradnju tj. aktivnosti koje su važne za daljnji razvoj grada i bolji život naših građana", stoji u kratkom gradonačelnikovom odgovoru.

Stanari splitskog naselja Manuš poslali su u srijedu pismo Baldasaru u kojem poručuju da su im zbog gradnje tog kompleksa životi pretvoreni u pakao te da su "bezobrazno i nemilosrdno" istjerani iz vlastitog kvarta, prozivajući gradonačelnika za pogodovanje investitoru. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene