Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez vlastitog mira

Život uz šlepere u Delnicama: Buka, vibracije i pucanje zidova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zadržati vrijedna radna mjesta ili mir građana?

Pred tom se teškom dvojbom našla delnička gradska vlast. Uspješna tvornica na putu do kupaca svoje proizvode kamionima mora provesti kroz uske ulice samog središta grada. Građanima glavobolje zadaju buka i vibracije, a lokalnoj upravi traženje rješenja problema.

Pročitajte i ovo Ilustracija Oglasile se Hrvatske šume Danas je Svjetski dan šuma: Saznajte koliko Hrvatska ima prirodnih šuma, iznenadit ćete se Prijava DORH-u zbog vlaka - 4 Poslana prijava DORH-u Adventski vlak koji nije vozio uznemirio duhove: "Sve je zamaskirano u proračunu"

Mir u delničkoj Frankopanskoj ulici nekoliko puta na dan prekida buka šlepera Hrvatskih šuma te obližnje tvornice drvenih paleta. To ne bi bilo sporno da kamioni tolike nosivosti smiju voziti tom ulicom i da ona može podnijeti toliki teret. Asfalt je već popucao, a ni šahtovi nisu izdržali. No cesta nije jedina koja trpi.

>> Opatijsko gradilište: Kada se gradnja pretvori u agoniju

'Kad idu ti kamioni onda cijela kuća drhti. A toliko je kamiona jer su sve na jednu ulicu, tu našu, jednosmjerno napravili', rekla je Ana Majstorović.

Od silnih su vibracija, gospođi Ani počeli pucati i zidovi, a pukotine su vidljive i na mnogim drugim kućama u Frankopanskoj. 'A ove šahtovi koji su vani jako lupaju. Ovi susjedi, svi smo se išli žaliti da dođu to popraviti. To je ludnica, cijelu godinu ovo', rekla je Ana.

Zatvaranje tvornice- zatvaranje radnih mjesta

No nekoliko šlepera na dan i tako cijelu godinu znači i da tvornica dobro posluje. 'Mi možemo reći, 'čujte policija kažnjavajte ove'. Čovjek će zatvoriti tvornicu, ostat ćemo bez 30-ak radnih mjesta', rekao je delnički gradonačelnik Marijan Pleše.

A radna mjesta, pogotovo u današnje vrijeme i to u Gorskom kotaru, nešto su što se ne smije olako odbaciti. Jedino rješenje ovoga problema Delničani vide u izgradnji svojevrsne zaobilaznice. Cesta već postoji no treba je proširiti.

'Razgovarali smo s Hrvatskim šumama, napravili smo nekoliko sastanaka na tu temu. Očekujemo da ćemo na proljeće probati ići u dio realizacije', rekao je Pleše. No za to treba dosta novca. Ne pojede li snježna zima ponovno gotovo cijeli gradski proračun, za divno čudo, zadovoljne bi mogle biti sve strane.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene