Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'On je gotov'

Obitelj optužuje sisačku bolnicu: Živog čovjeka proglasili mrtvim!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Liječnik sisačke Opće bolnice supruzi pacijenta, kako ona tvrdi, sinoć je rekao: 'Gotov je, pozdravite se s njim, liječničku dokumentaciju dobit ćete sutra nakon obukcije'. Jutros je Petar proglašen - živim!

Petar Malkoč se već 4 i pol godine liječi od tumora vratnih žila, a u zadnja 24 sata doslovno se 'izborio za život'. Naime, liječnik sisačke Opće bolnice njegovoj je supruzi, kako ona tvrdi, još sinoć rekao: 'Gotov je, pozdravite se s njim, liječničku dokumentaciju dobit ćete sutra nakon obukcije'. Jutros je Petar proglašen - živim!

Pročitajte i ovo Screenshot I kad te probude usred noći... Slab potres pogodio sisačko područje, građani: "Di si lipa, di si radosti" Slika nije dostupna Bezuspješna reanimacija Na obali Kupe u Sisku pronađeno tijelo mrtvog muškarca

Naime, kako je ispričala njegova supruga Jelica Malkoč još jučer je bila uvjerena kako je postala udovica, jer liječnik joj je rekao 'Vaš suprug je mrtav!'

57-godišnji Petar Malkoč, iz okolice Kutine bori se s opakom bolešću zadnje 4 i pol godine, a nedjeljno se veče, barem na prvi pogled, činilo kao posljednje koje je proveo uz suprugu Jelicu.

>> Split: Hitna služba na Firulama u kaosu, liječnik nije došao u ambulantu

Naime, kako je Jelica Malkoč ispričala za Novu TV, njezin joj je suprug 'izdahnuo na rukama'. Barem se, obzirom na njegovo izuzetno loše zdravstveno stanje tako učinilo. Stoga je nazvala Hitnu pomoć, koja ga je prevezla u najbližu im Opću bolnicu Sisak, na Odjel za otorinolaringologiju i oralnu kirurgiju, gdje počinje ova priča.

'Doktor mi je, nakon što je pregledao supruga, da se s njim pozdravim, jer je umro. Rekao je da ga vode na obdukciju i da danas dođem po liječničku dokumentaciju', rekla je Jelica Malkoč za Novu TV.

No, jutros su je nazvali iz sisačke bolnice sa viješću 'Vaš suprug je živ', tvrdi Jelica Malkoč.

'Danas oko 10 ujutro sam došla u bolnicu, došao je i doktor iz noćne smjene i ispričao mi se što mi je rekao kako mi je suprug mrtav, rekao je kako takav slučaj nikada nije doživio u karijeri i kako se i sam 'prestravio', sav se tresao dok mi je to pričao', kaže Jelica Malkoč. Inače, taj je doktor Voditelj Odjela za otorinolaringologiju i oralnu kirurgiju sisačke bolnice.

U Općoj bolnici Sisak druga priča. Pomoćnik ravnatelja Marin Repusić kaže kako Jelici Malkoč u nijednom trenutku nije rečeno kako joj je suprug umro, nego da je 'umirući'. 'Ono što vam ja mogu reći jest da je neistina da je nekome rečeno da je čovjek mrtav', kazao je.

Što se sinoć događalo na odjelu otorinolaringologije - pomoćnik ravnatelja istraživao je i dok je kod njega bila ekipa Dnevnika Nove TV, no sinoćnjeg doktora danas nije bilo, već njegov kolega.

Pomoćnik ravnatelja Milan Repusić razgovara telefonom:
Repusić: Njima je doktor rekao da je umirući, ne da je umro?

Doktor: Meni je sad Marine to malo teže reći, on je meni rekao da im je rekao da je on loše i da će on umrijeti uskoro, možda za minutu, dvije, tri, da ga dođu pogledati, kako žele... Oni su izašli vani, vidjeli su kroz prozor, da se asistent bavi oko njega, sestra je radila ono što čini kad je pacijent umiruć, bila uz njega, nije ga nitko pokrio plahtom.'

Liječnici tvrde - smrt se ne proglašava tako lako.

'Naravno, moramo provjeriti sve funkcije disanja, rada srca, stanja svih ovih refleksa moždanog debla... Mi uvijek pokušavamo i metode oživljavanja koje traju dok god postoji iole kakav odgovor, ako nema nikakvog odgovora nakon opetovanih pokušaja oživljavanja kroz 20 minuta, pola sata,tog bolesnika proglašavamo mrtvim', izjavila je Svjetlana Šupe, neurolog u KBC-u Zagreb.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene