Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Počeo zimski odmor na rate

Na skijanje ide 10 posto više građana nego lani

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od 200 tisuća Hrvata ne želi zbog krize odustati od odlaska na skijanje. Tradicionalno se već zna koja su odredišta najpopularnija za trošenje kilograma nakupljenih tijekom blagdana. Da financijska situacija ipak nije idealna, potvrđuje tek to što sve više skijaša zimski odmor otplaćuje na rate.

Najveći kontigent kreće danas, pa se gužve očekuju na graničnim prijelazima prema Sloveniji. Kontinentalci će uglavnom put Austrije, Slovenije te Italije, ali i prema bosanskim skijalištima. Kriza se očito ne osjeća ni u priobalju. Odande će se prema Sloveniji i Italiji, a neki će i u Bosnu. Novo hit odredište za Dubrovčane je Kalašin u Crnoj Gori.

Pročitajte i ovo Odmorište Zermatt Planina Matterhorn Šestero ljudi nestalo tijekom skijanja: Policija bez novih informacija i nakon akcije potrage Skijaška sezona - 6 Školski praznici i novi skijaški val Brinu li Hrvate paprene cijene? Provjerili smo koliko duboko morate posegnuti u džep za skijašku avanturu i koliko košta nova oprema: "Rezervacije se uzimaju već od ljeta"

'Austrija, Italija, Bosna i Hercegovina je sve popularnija. Možda bi kao novitet izdvojili jedno povoljno skijalište u Francuskoj Chamrus koji je ove godine stvarno veliki hit', rekao je Mislav Veselica iz adriatica.neta. U putničkim agencijama kažu da ove godine na skijanje odlazi čak 10 posto više skijaša nego lani. Pravi fanovi zimske radosti ne propuštaju, a više će ih na skijanje u aranžmanima putničkih agencija nego individualno.

Na bijeloj stazi političkom crnilu očito nema mjesta. Hrvatski skijaši neće bojkotirati slovenska skijališta. U agencijama kažu vjerojatno i zbog činjenice što su aranžmani uplaćeni prije zatezanja političkih odnosa.

Pojačan promet

Na graničnim prijelazima prema Sloveniji, tradicionalno u ovo doba godine pojačan je promet, radi odlaska hrvatskih građana na skijanje i povratka onih koji su blagdane proveli u domovini, a zasad ponajviše na graničnom prijelazu Bregana.

Na Bregani je od ponoći do osam sati iz Hrvatske izašlo oko tri tisuće vozila, doznaje se na tom graničnom prijelazu. Otvoreno je pet traka, za izlazak iz Hrvatske kolone su duge oko 300 metara, a u međuprostoru između Hrvatske i Slovenije 700 metara.

Po podacima s graničnog prijelaza Macelj od sedam sati ujutro su bile otvorene dvije ili tri trake, u kolonama je bilo po 15 do 20 vozila i za izlaz se čeka do desetak minuta.

Na Pasjaku je jutros oko sedam sati bio pojačan promet s kolonama dugim oko jedan kilometar, rečeno je na tom graničnom prijelazu. No, sada više nema kolona i gužvi, kao ni na graničnom prijelazu Rupa.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene