Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najavio Bandić

ZET uvodi polusatnu voznu kartu, koštat će četiri kune

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradonačelnik je najavio uvođenje polusatne vozne karte za ZET koja će vrijediti pola sata.

Od prvoga veljače ZET će, uz postojeću voznu kartu od 10 kuna i trajanja 90 minuta, uvesti i polusatnu kartu po cijeni od četiri kune, najavi je gradonačelnik Milan Bandić na Radio Sljemenu.

Pročitajte i ovo Zastoj prometa na križanju Savska-Vukovarska zastoji i gužve FOTO Kaos u prometu u Zagrebu: Tramvaj iskliznuo iz tračnica Slika nije dostupna Bandić o ZET-ovim kartama Ne želi opteretiti građane: 'Svako poskupljenje treba uzeti s oprezom'

"Želimo da građani mogu izabrati. Oni, koji se kraće voze, do 30 minuta, plate 4 kune, a oni, koji se voze do 90 minuta, plate 10 kuna. Ako budemo vidjeli iz medija dato građani, u pravilu, prihvaćaju, od 1.veljače će to vrijediti. Ako ne prihvate, ostat će po starom, ali ja vjerujem da će prihvatiti jer to ide njima u prilog, posebno ljudima iz centra grada i onima koji dođu u Zagreb, a voze se stanicu, dvije ili tri", kazao je gradonačelnik Bandić za Radio Sljeme

U ZET-u su za Dnevnik.hr kazali kako intenzivno rade na uvođenju polusatne karte te će o svemu uskoro obavijestiti javnost.

"ZET se intenzivno priprema za uvođenje polusatne karte, što podrazumijeva prilagodbu sustava elektroničke naplate prijevoza, infrastrukture općenito te promjene u našoj prodajnoj mreži i svakodnevnoj praksi. Prema prvim reakcijama putnika, najavljena novost je i više nego dobro prihvaćena", poručili su iz ZET-a.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene