Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bandić o ZET-ovim kartama

Ne želi opteretiti građane: 'Svako poskupljenje treba uzeti s oprezom'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je komentirajući svoju odluku o uskraćivanju suglasnosti Zagrebačkome holdingu na poskupljenje usluga javnoga gradskog prijevoza od 1. veljače da se svako poskupljenje za svaku lipu u vremenima gospodarske krize i recesije mora uzeti s rezervom i oprezom i biti dobro obrazloženo kako se građane ne bi dodatno opteretilo.

Uputili smo upit Zagrebačkome holdingu o planu poslovanja u 2012. i zatražili izvješće Nadzornog odbora i stajalište trgovačkog društva, no odgovor nismo dobili, rekao je Bandić na konferenciji za novinare. Svi čimbenici koji odlučuju o poskupljenju, pogotovo kad je riječ o zahtjevu za povećanjem za više od 50 posto, trebaju biti odgovorni za donošenje odluka, istaknuo je te dodao kako on osobno od toga ne bježi.

Na novinarsko pitanje kako komentira najave iz ZET-a da bi odgoda poskupljenja mogla ozbiljno ugroziti njegovo poslovanje i pad kvalitete prijevoza, Bandić je odgovorio da su o tome trebali razmišljati prije. Zagrebački gradski prijevoz nije poskupio od početka 2008., podsjetio je Bandić i naveo kako je i tada upozoravao na potrebu racionalnijeg poslovanja, no i danas je, istaknuo je, jeftiniji nego, primjerice, u Splitu i Rijeci.

Pročitajte i ovo Zagađivanje jame; ilustracija - 3 Prva presuda u povijesti Vlasnica ugostiteljskog objekta godinama bacala smeće u speleološki objekt: Otkrio je jedan detalj Smeće posvuda u Zagrebu, a stiže poskupljenje - 7 Prijeti gomilanje smeća Objavljeno koliko će Zagrepčani po novome plaćati odvoz smeća: Na udaru jedna velika skupina građana

>> Bandić odbio zahtjev za povećanje cijena ZET-a

U vezi sa zahtjevom za poskupljenje odvoza smeća i najavom novog modela naplate, pročelnik Gradskog ureda za gospodarstvo Ladislav Prežigalo rekao je kako ‘postoji dvojba’ o izboru sustava naplate, to jest hoće li biti po metru četvornome površine, broju članova kućanstva ili volumenu otpada. Gradonačelnik Bandić drži da je najpoštenija kombinacija modela naplate po volumenu i broju članova kućanstva.

Na pitanje u vezi s nastavkom izgradnje bazena Svetica Bandić je odgovorio da je izmjena projekta pri kraju, da očekuje nastavak radova i da će objekt biti otvoren do početka kupališne sezone 2012. te da će grad Zagrebačkome holdingu redovito uplatiti sve svoje obveze.

Na pitanje o izgradnji podzemne garaže u Klaićevoj ulici gradonačelnik je odgovorio da će se više znati do 15. veljače te da treba poštovati proceduru i zakonske propise i da se može trošiti samo ono što je ostvareno prihodom.

Na pitanje o izgradnji doma umirovljenika u Maksimiru, gdje već ima dom umirovljenika, Bandić je rekao kako se odluka o tome donosi na temelju prijedloga mjesne samouprave i vijeća gradskih četvrti gdje za to postoji interes, isto kao o tome gdje će se graditi škole ili dječji vrtići. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene