Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Padale optužbe

Žena koja je tužila psa Medu zbog lajanja napala novinarku Nove TV

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nastavlja se suđenje u slučaju Medo.

Zbog trenutačno najpoznatijeg psa u Hrvatskoj, u ponedjeljak su u 3 sata na općinskom sudu u Puli padale optužbe.

Pročitajte i ovo Maja Šupe Narušeno joj zdravlje Potvrđena optužnica protiv sutkinje Šupe: Dobro osmišljenim planom pokušala zamagliti 15000 eura mita Dragan Kovačević Afera odijela Sud odbio prijedlog obrane Dragana Kovačevića, Uskok: "To je pokušaj odugovlačenja"

Vlasnici Mede tvrde kako susjedi maltretiraju njihovog ljubimca zbog zemlje, koju im nisu htjeli prodati. Oni odgovaraju: 'Zbog Medinog laveža ne možemo normalno funkcionirati'. Koliko glasno Medo laje, utvrdit će se vještačenjem.

Medo u svojem dvorištu, a vlasnik opet na sudu. Tri sata trajalo je ročište u slučaju Medo. Pljuštale su optužbe, ali još nije gotovo.

Susjeda tužiteljica, na sudu, tvrdi kako to ne čine. Zbog jakog laveža, noćima nije mogla spavati, što je utjecalo na njezino zdravlje. Kao i od početka, izjavu nismo uspjeli dobiti, samo jednu vrlo neprimjerenu reakciju u kojoj je tužiteljica rukom zamaknula prema reporterki Nove TV.

Je li uistinu Medin lavež utjecao na zdravlje kao i to koliko je glasan, utvrdit će se vještačenjem. 'Na sudu je to da ocjeni tko od njih govori istinu, a biti će provedeno vještačenje. Da li je uzrok tužiteljice i njezine bolesti, neki drugi uzrok, u što mi vjerujemo, a ne uzrok lajanja psa, jer u tom slučaju, zabranimo lajanje psa i svi smo zdravi', kaže odvjetnik Medine obitelji.

Cijela bivša Juga daje podršku Medi

Susjedi pak, tvrde kako je pas neizdrživo glasan jer je stalno na lancu. Šimunovići kažu da ga moraju držati na lancu kako ne bi preskočio zid i napao nekoga.

Utječe li lanac na ponašanje pasa? Ni struka to ne može znati. 'Da li je ona držana na dugom lancu, kraćem lancu i da li laje radi toga teško je reći. Znači sa jednog psihološkog aspekta životinje ne bi trebale toliko lajati ako su one držane na povocu ili na lancu', kaže veterinar Bojan Zidarić.

Bio on na lancu ili u slobodan u dvorištu, novom privremenom mjerom umjesto u 20 sati, na spavanje mora u 22.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene