Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Želi zaposliti i druge

PRIČA HRVATSKOG BRANITELJA 'Ja zarađujem i kad ne zarađujem'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dugo nezaposleni branitelj iz Zagreba, svoju svakodnevnu naviku ispijanja soka od ciijeđene naranče pretvorio je u privatni posao. Uz poticaje za samozapošljavanje otvorio je tvrtku. Za sada je jedini zaposlenik, ali na tome nema namjeru stati.

Ideja o proizvodnji svježeg narančinog soka nastala je nakon dugo vremena. Kao nezaposleni branitelj Željko Rudić odlučio se na pokretanje samostalnog posla.

Pročitajte i ovo McDonald's Nude više poslova McDonald’s traži desetke radnika diljem Hrvatske: Objavili iznose plaća i nagrada Ilustracija nepravomoćno Službenica godinama nije dolazila na posao u ministarstvo, a uredno joj isplaćivali plaću: Sud joj naredio da vrati novac

'Trebalo je naći načina kako da se zaposlim i pomognem svojoj obitelji s primanjima. Zaposlio sam se kao branitelj, pomoću poticaja za samozapošljavanje i daljnji cilj mi je i dalje zapošljavati branitelje', reklao je Željko Rudić.

Posao mu je, kaže, krenuo iznenađujuće dobro. Iako je novi na tržištu, konkurencije još nema. Tko god je probao sok, shvatio je da se radi o nečemu potpuno drugačijem od onoga što se nudi na tržištu. U posao je krenuo prije nekoliko mjeseci, a potražnja za aparatima puno je veća nego što on trenutačno ima.

'Ja se nadam da će ovaj moj posao biti vrlo uspješan jer će to biti jedan odličan pokazatelj drugima da se treba pokrenuti i da treba sam nešto započeti. Ne možemo očekivati da će nam neko drugi stalno nešto davati', dodaje Rudić.

Čaša soka stoji 7 kuna, pa teško da se zaradi neki novac. Posao se sastoji od velikih ulaganja, ali za Željka je to veliko zadovoljstvo.

'Svatko tko je popio taj sok, ja sam njemu direktno pomogao. Ako ja zbog toga trenutačno ne zarađujem to je manji problem nego kad bi prodao neki proizvod gdje ja samo gledam na profit. U ovom slučaju ja zarađujem i kad zarađujem i kad ne zarađujem', dodaje.

Svoju naviku pretvorio je u posao. Kaže, posao je našao njega, a ne on posao. Iako je za sada jedini zaposlenik, Željku je cilj uz što više aparata, veći broj zaposlenih.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene