Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skidanje zastupničkog imuniteta

Željko Jovanović za Dnevnik Nove TV: Na sud ću pozvati vrh HDZ-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Nisam ni iznenađen ni uvrijeđen, već duboko razočaran', rekao je SDP-ov zastupnik Željko Jovanović za Dnevnik Nove TV.

Zastupniku Željku Jovanović Sabor je sa jedva skupljenim kvorumom danas skinuo imunitet. On tvrdi da je njegovo skidanje imuniteta  izvršeno po naredbi Jadranke Kosor, Vladimira Šeksa i Andrije Hebranga. 'To je samo još jedan dokaz da imamo trojku u vrhu HDZ-a koja potvrđuje sve moje tvrdnje', izjavio je Jovanović.

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković Otišao u povijest Pandemija, krize, afere i lupanje od 40 minuta: Po čemu ćemo pamtiti deseti saziv Sabora? Raspuštanje Sabora - 1 vatreno u saboru "HDZ-u bi bila blagodat da se malo "ohladi" u oporbi": Prozivkama i uvredama raspravili odluku o svom raspuštanju

Za dolazak drugih zastupnika kako bi se ostvario kvorum Jovanović tvrdi da je to još jedan dokaz koliko je bitno da građani na izbore izađu u što većem broju i daju svoj glas Kukuriku koaliciji. 'HDZ je osam godina trgovao s dijelom zastupnika koji su sada podržali ovu sramotnu odluku', rekao je Jovanović.

'Dobio sam sjajnu priliku da pozovem na sud cijeli vrh HDZ-a da potkrijepe moje tvrdnje da su proveli kriminalni pothvat pljačke državnog proračuna i reketarenja državnih tvrtki zbog čega su nestala radna mjesta i izostale plaće', rekao je Jovanović.

Na pitanje da li je pretjerao govorom o zločinačkoj organizaciji Jovanović je rekao da je njegov govor govor političkog zastupnika koji govori ono što građani misle. 'Ponovit ću što sam izgovorio, vrh HDZ-a je u političkom smislu odgovornosti kriminalna organizacija. To nisu riječi tužitelja. Ukoliko se troje ili više ljudi udruži za stjecanje protupravne koristi oni čine što? Dobrotvorno društvo obožavatelja ptica pjevica?', pita se Jovanović te dodaje 'Nastavljam još žešće!'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene