Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osvrt na primanja

Jovanović: 62 posto zaposlenih u obrazovanju imat će veću plaću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović komentirao je promjene u plaćama zaposlenih u obrazovanju.

Kada je riječ o promjenama plaća zaposlenih u školstvu, ministar Željko Jovanović naglašava da se za 62 posto zaposlenih u tom sektoru plaća povećava, ista će ostati za 25 posto, a smanjit će se tek za 15 posto zaposlenih. Čak i to smanjenje, naglašava Jovanović, je manje od svih smanjenja plaća u javnom sektoru koje je Vlada morala provesti zbog prekomjernog deficita.

Pročitajte i ovo Plaće - 2 hladan tuš Veliko razočaranje za mnoge radnike u javnom sektoru: "To stvarno nije pošteno"; Ministar u Dnevniku Nove TV objasnio što se dogodilo Prosvjed djelatnika u pravosuđu - 3 Počinje štrajk Pravosuđe od ponedjeljka u blokadi, određene poslove neće obavljati. Malenica: "Ne postoje razlozi zbog kojih bi štrajk bio opravdan"

'Našli smo načina da svima koji rade u nastavi, povećamo koeficijent d im se dugoročno osigura povećavanje plaće. Nitko u sustavu obrazovanja ne smije govoriti da je u bilo kojem slučaju oštećen', rekao je Jovanović.

Sindikat o pravilniku o učiteljskoj normi: To je najopasnija namjera ministra

Ministar se osvrnuo na digitalizaciju školstva. Kaže da očekuje da će Vlada povući 300 milijuna eura europskog novca za potrebe digitalizacije školstva. Naglašava da su neke županije više ulagale u to, a neke manje,a li da je u Hrvatskoj školstvo decentralizirano i da škole novac dobivaju iz lokalnih budžeta.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene