Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traži poštivanje Ustava

Markić: Šire se neistine o obitelji, neki pokušavaju blokirati referendum

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na festivalu mladih u Međugorju predstavnica inicijative 'U ime obitelji' Željka Markić rekla je kako očekuje da se u Hrvatskoj bez odgode organizira referendum o definiciji braka.

Predstavnica građanske inicijative 'U ime obitelji' Željka Markić izrazila je u petak očekivanje da će hrvatska vlast bez odgađanja organizirati referendum o zahtjevu da se u hrvatski ustav uvrsti odredba po kojoj se brak definira kao zajednica muškarca i žene.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković iz minute u minutu Zastupnici manjina odlučili kome će dati podršku, što će na ovo reći Penava i Grbin? Slika nije dostupna Gostovala na radiju U ime obitelji: Željka Markić nije rekla da su samo parovi osoba različitih spolova 'normalni'

Markić je, sudjelujući na 24. međunarodnom festivalu mladih koji se održava u Međugorju, uz ostale govornike iz više zemalja svijeta posvjedočila o iskustvima u Hrvatskoj o obitelji, akciji koju je organizirala inicijativa 'U ime obitelji'.

>> 'U ime obitelji': Referendumsko pitanje nije mijenjano!

'Hrvatski sabor i Vlada, ako će se poštivati Ustav, morat će organizirati refendum i svi će se moći izjasniti i reći što žele o našoj inicijativi', rekla je Markić pred više tisuća mladih katolika u Međugorju koji su tamo pristigli iz 60 zemalja svijeta.

Dodala je kako je u Hrvatskoj na djelu pokušaj da se ospori održavanja referenduma te da pojedine organizacije nastoje, šireći neistinu o obitelji i roditeljstvu, utjecati na elementarne slobode drugih ljudi. 'Radi se o ugrožavanju temeljnih ljudskih prava', rekla je Markić.

Dodala je kako se ne može ignorirati činjenica da je čak 20 posto Hrvata odnosno skoro 750.000 osoba s pravom glasa poduprlo inicijativu da se brak u ustavu definira kao zajednica muškarca i žene.

Hrvatska je vlada u četvrtak zadužila Ministarstvo uprave i Državni zavod za statistiku da provjere broj i vjerodostojnost potpisa birača iz zahtjeva za raspisivanje referenduma građanske inicijative 'U ime obitelji'. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene